21 / 32
Sep 2018

Miałem 3 koncepcje na wyniki podałeś 4 wariant :wink: Teraz wiem już czym się kierować. Bardzo dziękuję.

Po dogłębnej analizie treści uznałem że jestem winien przeprosiny kilku osobom a szczególnie autorowi zadania oraz @narbejowi. Tak więc szczerze przepraszam, myliłem się. Jeżeli jeszcze ktoś jest urażony @mariusz193, @redysz lub @tarpauwatratar (musiałem skopiować ten nick) to również przepraszam. Nie zwróciłem uwagi na jedno istotne słowo w zdaniu “każdy kto otrzymał wiadomość o nagrodzie pisał już wyłącznie o niej”. Błędnie zrozumiałem że wszystkie wiadomości dotyczyły plotki.
Raz jeszcze przepraszam. Wyciągnę z tej lekcji jakieś wnioski i następnym razem będę czytał treść zadania jeszcze kilka razy powolutku żeby nic nie umknęło.

Dziekuję @redysz że pomogłeś mi naprawić błąd.

Nic, nic, nic! To już jest koniec! Nie ma już nic! Jesteśmy wolni, możemy iść!

WNIOSEK!

Jeżeli dostaję WA, to powinienem jeszcze co najmniej raz przeczytać ze zrozumieniem treść zadania I przeanalizować przykład. I jeżeli nadal nie rozumiemy, to możemy strzelać. Ale nie w to co autor miał na myśli tylko w to na ile sposobów my sami (nie)rozumiemy zadanie.

No I dopiero na sajm koniec udajemy się z uprzejmą prośbą I pytaniem a nie z pretensjami I nieuzasadnoznymi (język mi się zaplątał) oskarżeniami, na forum

Jeżeli autor tak pisze, to wie co pisze. Ale jak ktoś nie wie o co chodzi to nie tylko long long może być za mało ale nawet long double czy BIGint Najbezpieczniej może, żeby taki ktoś, po prostu nic nie brał.

4 months later
1
6 10 5
1 3
3 5
4 6
5 2
5 3
3 4
2 6
3 6
2 4
5 3

5 2 3 6 4
1 month later

Nie tworze nowego watku zeby nie zasmiecac forum Caly czas dostaje za te zadanie WA na poczatku myslalem ze
wystarczy zwykly BFS ale sie przeliczylem wiec wymyslilem zeby zrobic BFS z kolejka prorytetowa moj kod https://ideone.com/mcI2Lf4 ale dalej WA prosze o porady

In:
1
6 8 5
1 2
5 2
2 3
5 4
1 6
6 1
3 1
1 3

Prawidłowy out:
5 2 3 4 1

Twój out:
5 2 4 3 1 6

Mi (tak mi się wydaje ponieważ z rozumieniem BFS u mnie trochę słabo) udało się zrobić te zadanie trochę prościej, wystarczyły dwie tablice. Może trochę pamięciożerne rozwiązanie, ale twoje chyba zżera troszkę więcej (vector <pair<int,int> > Graf[25005]:wink: <- to miało być zamknięcie nawiasu, ale wyszła morda, no niech zostanie.

to zadanie jest zaliczone do łatwych, a BFS to raczej średni poziom :slight_smile: - być może da się zrobić to zadanie używając BFS, ale po co ?

Dzieki czaffik bardzo pomocny przyklad juz zaliczone .Az mi glupio bo zadanie nie bylo trudne na swoja obrone powiem ze autor nie do konca jazno powiedzial o co mu chodzi a wejscie zadania wygladalo typowo grafowo

11 months later

Siema. Zaradzi ktoś jakimś przykładem albo da podpowiedź?

Jeli zerkniesz powyej, do swojej wiadomoci, to przeczytasz:

Znaczy to, ze powinienes tam wklejac cos wiecej niz prosty przyklad z zadania.
Np wystarczy, ze wkleisz dwa razy ten sam test, z zadania, zmieniajc na poczatku 1 na 2…
Potem zrobic z tego 3 testy, w ostatnim zmieniajac 5 [zrodlo] na 2 i ewentualnie, po przetestowaniu takiego zestawu, zmienic 5 na 2 w pierwszym tescie. Po prostu powinienes sie bawic swoim kodem i pokazac podpowiadajacym, ze to robisz [bo moze robisz to u siebie na swoim kompie? :wink: ]