Witam wszystkich.
Ja też męczę się z tym zadaniem. Początkowo, jak pewnie wielu przede mną, stworzyłem tablice, wywalał mi SIGSEGV. Teraz, dzięki Waszym postom, zmieniłem zupełnie podejście i wczytuję tylko bieżące współrzędne z zapamiętaniem poprzednich oraz pierwszych i obliczaniem pola na bieżąco. Na razie jestem na tym etapie, że po wprowadzeniu powyższych (tzn. tych: 355. Rysunki Bajtelka [BAJTELEK] ) danych program mi wszystko ładnie oblicza, natomiast sędzia wywala Błędną odpowiedź ;(
Dzień dobry
Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć dlaczego wywala złą odpowiedz, dziękuje z góry za pomoc kod.txt12 (2.0 KB)
Testowałem dla wszystkich zestawów danych zostawionych tutaj przez użytkowników. Mój program daje prawidłowe wyniki, natomiast sędzia wyświetla bledną odpowiedz. Czy ktoś orientuje się o co chodzi?
MOJ KOD20
Mam problem z 2 ostatnimi zestawami od redysz. Bo tam zostaja zamienione kolejnoscia linijki z wierzcholkami, i wartosci pola dla 1 i 2 pola zamieniaja sie, co po przemnozeniu przez koszty tuszu daja 62 zamiast 88, i teraz nwm co jest nie tak.
Funkcja licząca wartosc pola jest ok na 100% bo sprawdzalem z innym kalkualtorem, wiec musialem cos zle zrozumiec w samej logice rysuowania przez bajtelka.
Utknąłem w martwym punkcie.
Suggested Topics
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
TFRACAL - Kalkulator ułamków | Zbiór zadań | 2 | 169 | Feb 1 |
FR_20_02 - Poszukiwacze skarbów - Błąd w testach? | Zbiór zadań | 1 | 132 | Apr 2 |
SPOJ.com - Problem ZABAWA pl.spoj.com | Zbiór zadań | 6 | 94 | 23d |