101 / 110
Mar 2020

Na wyjsciu jest wypisywany dodatkowy (niepotrzebny, nieprawidlowy, niewidoczny) znak w każdej linii, ktory sędzia nie akceptuje.

1 year later

Witam, siłuję się(umysłowo) z tym zadaniem i rozumiem już że strumień drukuje znak końca linii, którego nie widać i moje pytanie brzmi jak się go pozbyć?
Link do mojego kodu: https://ideone.com/TWI5xl13

Czy może problem znajduje się gdzie indziej?

Najlepiej go nie wypisywać. (czy jest to znak końca linii to głowy nie dam bo nie sprawdzałem)

Raczej tak.
Proponowalbym przyglądać się ilości wykonań wewnętrznej pętli for. Przydałoby się ostatni znak każdego wyrazu traktowac inaczej.

To co wyslalem w linku to byla moja ostatnia wersja programu, co ciekawe wczesniej traktowalem ostatni element inaczej i na bierzaco drukowalem wynik tylko nie zauwazylem blednej petli for, teraz znalazlem ta starsza wersje zmienilem fora i dziala, dziekuje bardzo za pomoc :smiley:

26 days later

Witam, testowałem program na różnych przykładach oraz na ideone, ale sędzia cały czas pokazuje błąd kompilacji. Jest ktoś w stanie stwierdzić, gdzie znajduje się błąd ?

Kliknij w napis błąd kompilacji na stronie wyników zgłoszenia przy swoim zgłoszeniu a dostaniesz opis bledu

Dziękuję bardzo, okazało się, że użyłem funkcji to_string a kompilowałem w standardzie c++98, i dlatego nie przechodziło.

1 year later

sprawdz test
AAAA…AAA gdzie jest np 153 A