2 / 5
Apr 2021

Dzień dobry przez dłuższy czas już proponuje wykonać zadanie Kolejka nie mam jednak dalej pojęcia co robię źle. Program dla danych testowych działa dobrze. Mam podejrzenie, że może to być spowodowane tym, że zmienna string nie mieści wystarczającej ilości znaków. Prosiłbym bardzo jakąś podpowiedź.
Mój kod: https://pastebin.com/vK4rKbZx16

• created

Apr '21
  • last reply

Mar '23
  • 4

replies

• 673

views

• 4

users

• 1

like

• 2

links

Jeśli zaczynasz, przeczytaj koniecznie! <--kliknij w to proszę!
Na zmianę otrzymujesz komunikat: błędna odpowiedź, przekroczony limit czasu, błąd kompilacji.
Więc o który bład Ci chodzi i który kod zamieszczasz?

PS
Stringi w C++ są jak najbardziej pojemne i rozciągliwe i do tego zadania w zupełności pomieszczą wszystkie znaki.

PS
Testuj, testuj, testuj. Najlepiej z przekierowaniem wyjścia do pliku i oglądaj dokładnie taki wyjściowy plik w hex-edytorze

1 year later

Witam serdecznie.

Nazywam się Darek, jest to mój pierwszy post i z góry przepraszam za wszelkie naruszenia jeśli takowe wystąpią w tym poście.

Chciałbym podpiąć się pod temat do tego zadania. W moim przypadku każde dane testowe jakie wprowadzam u siebie, zwracają poprawny wynik. Sędzia nie chce zaliczyć zadania zwracając komunikat “błędna odpowiedź”, a niestety nie wiem dla jakich danych wynik jest błędny. Poniżej zamieszczam link z kodem do ideone:
https://ideone.com/CAnXuF

Krótki opis:
-program wyszukuje najsilniejsze zwierzę (n) zaczynając od początku kolejki i wyświetla je na ekran
-gdy dotrze do końca kolejki to zaczyna wyszukiwać kolejnego najsilniejszego (kolejno: l > k > N > L > K) od miejsca przypadającego na pozycję o jeden większą od pozycji ostatniego silniejszego zwierzęcia (jeśli np. ostatnie “n” było na pozycji 49 to szukanie “l” rozpocznie się od pozycji o indeksie 50)

Dziękuję za wszelką pomoc i konstruktywne komentarze.

Błędnie zakładasz, że pojawią się tylko litery lknLKN:

Wejście
W pierwszej linii znajduje się liczba testów t. Każda z następnych t linii zawiera ciąg znaków (a…z, A…Z)

P.S. Link do kodu możesz wstawić w odnośnik (CTRL + K). Często warto wrzucić również link do zadania, jeżeli nie znajduje się w wątku.