2 / 7
Apr 2020

Cześć, program przetestowany dla cyfr od 0-11, wyniki wychodzą dobre, jednak sędzia uparcie wyświetla błędną odpowiedź. Ktoś ma jakiś pomysł?

Link do kodu

Przeglądałem pozostałe wątki na forum, jednak jak już wspomniałem, testy od 0 do 10 program przeszedł pomyślnie.

• created

Apr '20
  • last reply

Apr '20
  • 6

replies

• 800

views

• 3

users

• 3

• 2

links

W tym zadaniu zakres od 10-15 nie ma znaczenia. wynik i tak powinien wyjsc 0 0. tylko od 0 -10 na wyjsciu będą się wyswietlały różne wyniki. Od 10 wzwyż zawsze będą takie same
Okej, zaraz zmienie tytuł.
Następnym razem się dokleje, przepraszam

Ponawiam, jednak sprawdź jak Ci radzę, bo czasami to jednak ma znaczenie. Po prostu zrób to! :wink:

PS
A potem popatrz na swoje inne WA kody, pod dokładnie tym samym kątem. Możliwe, że tam też masz to samo [podobnie] :wink:

okej, sprawdziłem. Wynik wyszedł dobry
image

czym są WA kody?

Chyba że dokładnie taki sam wynik widzi sędzia - wtedy mamy problem bo “0” powinny być w parach, a jak widać na obrazku, nie są. Natomiast wydaje mi się że jest to tylko błąd strony bo lokalnie wszystko działa jak trzeba.

Edit. Będę wdzięczny jeśli nakierujesz mnie na rodzaj błędu ( czy chodzi np o te pary cyfr czy o cos innego), a na zadanie spojrzę jeszcze raz jutro rano

Tak wynik jest dobry, ale czy jego “prezentacja” jest prawidlowa?
WA - Wrong Answer - zla odpowiedz.
Spoj zwraca tylko taka odpowiedz gdy wygenerowane wyjscie programu nie jest zgodne z trescia zadania. Nie dowiemy sie nic wiecej. nie dowiemy sie na jakim tescie bylo zle. Czesto problemem moze byc bialy znak ktory powinien byc w odpowiednim miejscu (albo wlasnie odwrotnie nie powinno go tam byc).
@narbej chodzilo prawdopodobnie o to ze moze w innych zadaniach, ktore robiles, podobne bledy sie wkradly

Bo chyba nie liczyłeś, ze jest ślepy i głuchy jak kret!? :wink: