Całe dwa, z których jeden na angielskim forum, przeniosłem tutaj, a przecież każdy pytający może to sam zrobić edytując temat swojego wątku… Dostał tam twoje podpowiedzi, z których nie skorzystał, więc jak znowu zapyta głupio i w niewłaściwym miejscu, to, powinno się go zignorować, ale zawsze może się zdarzyć dobra, pomocna dusza ;-). Jeżeli jednak spyta z sensem i doklejając się do tematycznego wątku, to czemu nie, każdy popełnia błędy i powinien mieć szanse na skruchę, pokutę i rozgrzeszenie 
Warto, ale o tym zapominają nawet niektórzy światli tego forum, żeby daleko nie szukać:
i dalej

I temu byłem za przerwaniem dyskusji, która musiała skończyć się w taki sposób.
Jak nie chce dalej dyskutować, to po prostu wyłącza się i nie dyskutuje, ale nie powinien jednostronnie wypowiadać się w sprawie zamknięcia tematu.
No raczej się mylisz. Do komunikacji służą telefony, maile, mesengery itd. To forum służy, jak sama nazwa wskazuje do [kulturalnej] dyskusji, umożliwia zadawanie pytań, i ewentualnym uzyskiwaniu odpowiedzi lub nie, otrzymaniem mniej lub bardziej konstruktywnej krytyki i podpowiedzi lub narażenie się na całkowite ignorowanie i pozostaniu bez odpowiedzi, ale w między czasie, po zadaniu pytania czasami samemu łatwiej dojść do sedna.
W każdym razie, w świetle powyższego, twoja uwaga:
Jest zupełnie nie na miejscu i nie kulturalna. Przecież to nikt inny tylko Ty miałeś w tamtym momencie problem z zadaniem.,
PS
Za[pomniałem o komunikacji publicznej, samolotach i takich tam