21 / 23
Dec 2017

Tak, była specialnie znaleziona przez tamto odwołanie. Godna polecenia, bo pomoga tam gdzie nie pomagają pozostałe, albo wzmacnia ich moc :wink:

Jest jeszcze pół matematyczno-fizycznej i pół z jakimiś przypadkowymi książkami infromatycznymi. Pozostałe działy w domu nie są w mojej jurysdykcji :wink: Część też została u rodziców ze względu na ograniczoną wielość regałów.

3 years later

Kim jest prawdziwy programista, pracuję w zawodzie z 7 lat, obecnie pracując dla jednego z największych ecommerce w Europie i się zastanawiam kim jest prawdziwy programista :stuck_out_tongue:
Czy programista po UW z setkami algorytmów w głowie, czy programista po uczelni technicznej, czy samouk…
Nie ma czegoś takiego jak prawdziwy programista…

A czy kolego przeczytałeś chociaż pierwszy post [łącznie z obu linkami], czy tylko rzuciłeś okiem na temat wątku!?

Sprawdziłem, oba linki nadal działają, a na stronie z pierwszego [linku] jest jeszcze więcej komentarzy. Co do drugiego, próbowałem znaleźć orginał, na razie bez efektów, ale znalazłem trochę inną, nowszą?, wersję: Prawdziwi Programiści4

Jeżeli chcesz wiedzieć, co ja o tym wszystkim sądzę, to może po prostu przeczytaj dokładniej cały ten wątek: “Jak zostać Prawdziwym Programistą” to tylko tytuł. Mógłbym równie dobrze napisać /[nazwać]: “Poradnik początkującego programisty” lub “Jak być lepszym [czystszym, szybszym … etc] programistą” czy jeszcze inaczej. I chodzi tu oczywiści o pisanie czystszego kodu a nie o poranne szybkie wstawanie z łóżka i poranną toaletę.

Suggested Topics

Want to read more? Browse other topics in Tutoriale, poradniki or view latest topics.