Witam,
Nie mogę znaleźć przyczyny problemu przekroczenia limitu czasu. Dane wyjściowe jak i cały program działają prawidłowo.
Kod: (GO)
Pozdrawiam Łukasz
created
last reply
- 17
replies
- 1.5k
views
- 8
users
- 1
like
- 5
links
Witam,
Nie mogę znaleźć przyczyny problemu przekroczenia limitu czasu. Dane wyjściowe jak i cały program działają prawidłowo.
Kod: (GO)
Pozdrawiam Łukasz
To ja przepraszam, że Ci nie pomagam, ale aby Ci pomóc, potrzebowałbym zachęty, a Ty nie zachęcasz. Nie czytasz uważnie, chcesz pomocy tylko od użytkownika/ów języka GO, a takich jest tu o wiele mniej niż np C/C++/Python itd, a może tu chodzi tylko o algorytm, a nie język?
Więc proponuję jeszcze raz uważnie i w całości przeczytaj to na co wskazuje w/w link a nie tylko fragment we wiadomości - po prostu kliknij --> Jeśli zaczynasz, przeczytaj koniecznie! <--kliknij w to proszę!
PS
I proszę nie przepraszaj, miałeś prawo tego nie wiedzieć, a po prostu szkodzisz sobie - w ten sposób, że mniej osób będzie skłonnych pomóc.
Okej, moje następne posty będą zgodne z zasadą ich umieszczania. Potrzebuje pomocy względem algorytmu, żeby go uwydajnić. Też pisze w C++ więc jeśli będziesz o tylu uprzejmy i pomożesz mi z tym będę bardzo wdzięczny. Potrzebuje algorytmu i wyjaśnienia dlaczego jest wydajniejszy od mojego kodu. Proszę bardzo, jestem mega zapalony na poznawanie tej dziedziny szczegółowo.
proponuję jeszcze raz uważnie i w całości przeczytaj to na co wskazuje w/w link - po prostu kliknij --> Jeśli zaczynasz, przeczytaj koniecznie! <--kliknij w to proszę!
Do trzech razy sztuka … może spróbowałbyś jeszcze raz [przeczytać podany link]?
Przynajmnie spróbuj zrozumieć, że jest różnica, pomiędzy pl.spoj.com
, Zbiór Zadań
, PodstawyProgramowania
Poczytaj gdzieś czym się różni standartowy strumien wejścia, wyjścia i błędó [stdin, stdout, stderr].
Powiem Ci, że, twoj kod na ideonie i:
stdout
Standard output is empty
to nie jest działanie prawidłowe - poprostu albo nie wiesz co to stdout albo to dla Ciebie bez różnicy.
Jeżeli testujesz tylko dla przykładu z zadania, to może nie wiesz, że:…
najmniejsza i największa liczba 1 cyfrowa:
1
9
najmniejsza i największa liczba 2 cyfrowa:
10
99
najmniejsza i największa liczba 3 cyfrowa:
100
999
najmniejsza i największa liczba 4 cyfrowa:
1000
9999
…
najmniejsza i największa liczba 200 cyfrowa:
1000000000000000000000…0000000000000000000000000000 //policz i uzupełnij brakujące zera
9999999999999999999999…9999999999999999999999999999 //policz i uzupełnij brakujące 9.
Jeżeli to wiesz, to może potestuj też dla jednej lub kilku liczb 200 cyfrowej/ch?
Witam
Według mnie mój program podaje prawidłowe wyniki, jednak cały czas dostaje runtime error (SIGSEGV).
https://ideone.com/WmOooe14 kod w C++
Wskazałby ktoś przyczynę błędu?
Cześć, próbuje rozwiązać ten program w C++. Tu mój program - https://ideone.com/Nkflll5. Sędzia nie przepuszcza i domyślam się, że to przez ograniczenie dotyczące ilości liczb w N. Nie mam pojęcia jak taki warunek stworzyć. Nie wiem też czy na pewno chodzi o to. Czy ktoś jest w stanie pomóc?
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
MBPROB01 - History version in plaintext pl.spoj.com | Zbiór zadań | 6 | 151 | Jul '24 |
FR_20_02 - Poszukiwacze skarbów - Błąd w testach? | Zbiór zadań | 1 | 75 | Apr 2 |
PP0504B - StringMerge - w języku C | Zbiór zadań | 5 | 186 | Jun '24 |
TFRACAL - Kalkulator ułamków | Zbiór zadań | 2 | 124 | Feb 1 |
TOPSORTL - Porządek leksykograficzny w grafie | Zbiór zadań | 3 | 125 | Jul '24 |