2 / 18
Mar 2020

To ja przepraszam, że Ci nie pomagam, ale aby Ci pomóc, potrzebowałbym zachęty, a Ty nie zachęcasz. Nie czytasz uważnie, chcesz pomocy tylko od użytkownika/ów języka GO, a takich jest tu o wiele mniej niż np C/C++/Python itd, a może tu chodzi tylko o algorytm, a nie język?

Więc proponuję jeszcze raz uważnie i w całości przeczytaj to na co wskazuje w/w link a nie tylko fragment we wiadomości - po prostu kliknij --> Jeśli zaczynasz, przeczytaj koniecznie! <--kliknij w to proszę!

PS
I proszę nie przepraszaj, miałeś prawo tego nie wiedzieć, a po prostu szkodzisz sobie - w ten sposób, że mniej osób będzie skłonnych pomóc.

Okej, moje następne posty będą zgodne z zasadą ich umieszczania. Potrzebuje pomocy względem algorytmu, żeby go uwydajnić. Też pisze w C++ więc jeśli będziesz o tylu uprzejmy i pomożesz mi z tym będę bardzo wdzięczny. Potrzebuje algorytmu i wyjaśnienia dlaczego jest wydajniejszy od mojego kodu. Proszę bardzo, jestem mega zapalony na poznawanie tej dziedziny szczegółowo.

okej, wiem widziałem to jeszcze przed napisaniem tutaj posta, że jest rozwiązanie w c++ lecz ja chce wiedzieć dlaczego mój algorytm nie jest wystarczająco dobry.

Do trzech razy sztuka … może spróbowałbyś jeszcze raz [przeczytać podany link]?

Przynajmnie spróbuj zrozumieć, że jest różnica, pomiędzy pl.spoj.com, Zbiór Zadań, PodstawyProgramowania

Poczytaj gdzieś czym się różni standartowy strumien wejścia, wyjścia i błędó [stdin, stdout, stderr].

Powiem Ci, że, twoj kod na ideonie i:

stdout 
Standard output is empty

to nie jest działanie prawidłowe - poprostu albo nie wiesz co to stdout albo to dla Ciebie bez różnicy.

Jeżeli testujesz tylko dla przykładu z zadania, to może nie wiesz, że:…

najmniejsza i największa liczba 1 cyfrowa:
1
9
najmniejsza i największa liczba 2 cyfrowa:
10
99
najmniejsza i największa liczba 3 cyfrowa:
100
999
najmniejsza i największa liczba 4 cyfrowa:
1000
9999

najmniejsza i największa liczba 200 cyfrowa:
1000000000000000000000…0000000000000000000000000000 //policz i uzupełnij brakujące zera
9999999999999999999999…9999999999999999999999999999 //policz i uzupełnij brakujące 9.

Jeżeli to wiesz, to może potestuj też dla jednej lub kilku liczb 200 cyfrowej/ch?

5 months later

Cześć!
Proszę, czy byłby ktoś w stanie naprowadzić mnie, co tu jest źle, że wywala błąd? Kod w C.

Wywala dla niektórych liczb jednocyfrowych - potestuj.

6 months later

Nie wiem, czy to jest przyczyną, ale zobacz metodę waga:

if(lp!=ln) waga(n);

Czego tu brakuje?

1 year later

Cześć, próbuje rozwiązać ten program w C++. Tu mój program - https://ideone.com/Nkflll5. Sędzia nie przepuszcza i domyślam się, że to przez ograniczenie dotyczące ilości liczb w N. Nie mam pojęcia jak taki warunek stworzyć. Nie wiem też czy na pewno chodzi o to. Czy ktoś jest w stanie pomóc?

Spróbuj wypisać ciąg kilkunastu liczb wyważonych. Zastanów czy istnieje prostsze, szybsze rozwiązanie i jakiego typu zmiennej użyć do wczytania liczby N (int zdecydowanie odpada). BTW ta linia kodu jest zbędna (zestawy testów spełniają te kryteria):

if(C>=1 && C<=100) {

Wypisałem sobie ten ciąg i wyszło mi coś takiego - an=a1+4, a1=2. Nie jestem tego do końca pewny. Czy to o ten sposób chodzi? Co do typu zmiennej nie mam chyba dobrego pomysłu. Myślałem żeby do uwarunkowania użyć stringa ale z tego co wyczytałem on nadaje się tylko do znaków.

no 200 znaków żaden typ liczbowy w c++ nie pomieści. Więc musisz coś wykombinować…