4 / 5
Oct 2015

Taka teoria spiskowa mała.
TEZA
1. Jeżeli twórca programu, administrator systemu, itd itp nie dostanie dziesięciu[tków] sygnałów od użytkowników, o problemie lub błędzie to nie traktuje błędu poważnie.
2. Jeżeli twórca programu, administrator systemu, itd itp nie dostanie żadnego sygnału od użytkowników, o problemie lub błędzie to nawet jeżeli sam dokładnie o nim wie, to nie traktuje go jako błąd, bo skoro użytkownicy nie zgłaszają - patrz pkt 1, to nie ma problemu. Może kiedyś w wolnej chwili to naprawię.

WNIOSKI
Wychodząc z powyższej tezy, nie widziałem [i nie widzę] sensu zgłaszania ani błędów, ani rewolucyjnych i rewelacyjnych pomysłów [na miarę atomowej nagrody Jobla], ale tu wyjątkowo ciężko mi jest się powstrzymać wink Przy e-emigracji forum zostało "popełnione" wiela poważnych błędów. Cierpliwie czekałem - wychodząc z założenia, że są one jeżeli nie ogółowi, to na pewno administracji doskonale znane - czekałem cierpliwie na naprawienie, ale do tej pory doczekać się nie mogę.

POMYSŁ[Y]
1. Całkowicie skasować nowe forum i zacząć nowe od "zera" jednocześnie zostawić stare takie jakie jest w tej chwili bez zmian [chociaż są już tam zauważalne nieodwracalne małe zmiany].
2. Uzupełnić polską gałąź nowego forum o brakujące działy [co najmniej: off-topick, faq]
3. Jeżeli nie pkt 1, to: "Zatrudnić" armię/zespół nowych moderatorów do nowe-forum.pl, bo starzy chyba się już trochę wypalili - lub mają ciekawsze zajęcia? Może ich ciężką pracą [moderators-new super team], uda się uporządkować cały powstały bałagan i utrzymać na bieżąco porządek w ciągu całej przyszłej-najbliższej działalności nowego forum. Może uda się im dokonać cudu i wszystko uporządkować, przed następną E-emigracją nowego forum na kolejne supernova diskusjons video 3d v. 20[16~30] wink W tej chwili, mam tu na myśli chociażby np posklejane wątki z polskiego i angielskiego spoja, dotyczące zupełnie innych tematów, ale myślę, że jeszcze by się coś znalazło.

• created

Oct '15
  • last reply

Oct '15
  • 4

replies

• 893

views

• 3

users

• 1

link

Dla mnie rozsądnym byłoby:
- wyczyszczenie tego nowego forum z postów i tematów mających datę sprzed migracji - chyba 27 sierpień to granica (zostawić tylko to co było już na nowym forum)
- dział zadania: nowe wątki do zadań mają się trzymać prościutkiego regulaminu (odpowiednia nazwa, do każdego zadania co najwyżej jeden wątek, formatowanie kodów a nie wklejanie ich żywcem do posta),
- do działu tutoriale można przekopiować treść kilku poradników ze starego forum (nie mówię, że wszystkie, ale tych kilka subiektywnie najbardziej wartościowych)

Mam lepszy pomysł, zrobić odgórnie po temacie dla każdego zadania, i zablokować tworzenie nowych w tym dziale. Guzik forum przy zadaniu przenosił by od razu do właściwego tematu. Temat zawierał by przypiętego posta z linkiem do zadania, żeby ktoś chcący pomóc nie musiał go szukać.

Podoba mi się i popieram. Admini musieliby tylko dodać do głównego spoja miejsce na link do forum np. na górnej belce lub co bardziej mi się podoba - pod treścią zadania, a nad autorem - przeczytasz treść nie wiesz co robić - klikasz na forum i jesteś w dyskusji na temat zadania. Stworzeniem odpowiednich tematów na forum może zająć się każdy chętny (mogę pomóc). Jedyna trudność, to podłączenie linka do forum na stronie.

Np. ja bym to widział tak, minimalistycznie, ale takiego długiego linku nie da się przeoczyć.

Uważam, że ta kwestia jest ważna, bo znacznie podniosłaby poziom strony i forum.

HE he, niezłe, zupełnie niezłe. Tym bardziej, że dokładnie taki pomysł zgłosiłem już na forum [starym] już jakiś czas temu [rok, dwa ...?], a podejrzewam, że i inni na to też mogli wpaść. Niestety, nie spotkałem się z przychylnym odzewem [a właściwie, z żadnym] ze strony adminów, ale w sumie się nie dziwię, admini najchętniej odzywają się na contact@...... a takie kamyczki olewają ciepłym ... , nie czytają i omijają z daleka.

PS
Jednak trochę więcej czasu minęło: http://pl.spoj.com/forum-old/viewtopic.php?f=9&t=1254&sid=4b2d61dcdbeaf758e3bc8228619846713 [pkt,2,3] Pomysł identyczny, wykonanie trochę inne.

PS 2
Ponieważ, nikt nie odpowiedział, nie tylko admini ale inni userzy też nie, zrobiłem sam taką małą próbkę [na starym forum] do kilku zadań [np liczby pierwsze - zadanie pierwsze łatwe]. Link do wątku na forum, w komentarzu pod zadanie. I oczywiście "podrasowałem" przygotowałem wątek, do tego zadania, ale na tych kilku zakończyłem, ze względu na planowaną przenoskę forum. Po wielkiej E-emigracji - komentarz stał się nieaktualny, więc skasowałem ten komentarz z linkiem.

PS 3
Przy emigracji, dział tutoriali został "wyciągnięty" na wierzch - bardzo dobrze, szkoda tylko, że bez zawartości.

PS 4
Oczywiście, możnaby, ale kto ma to zrobić, przekopiować brakujące wątki? Ja się nie czuję na siłach. Uważam, że to by nie było fair play, wobec orginalnych autorów - przy takim "ręcznym" kopiowaniu, autorem zostałby kopiujący. Może mogliby to zrobić admini, zachowując autorów, ale nie, wolę nie i tak już porobił się niezły bałagan, albo posklejane, albo pocięte cenne i bezcenne [śmieci] wątkiu.

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 199 Jan 30
System SPOJ 2 144 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.