20 / 52
Nov 2017

666666555554444333

Jak to ma się do porządku opisanego w zadaniu?

no ale w codeblock mi dobrze wyrzuca a na ideone jest zle, dlaczego?

A od czego @narbej zaczął swojego posta? Bo nie od space i endl :wink:

HINT
Ile co najwyżej elementów mieści się w Twojej tablicy dla dowolnych danych wejściowych?

HINT2
Nie dam głowy czy to jest przyczyną wszelkiego zła na świecie, ale z dużą dozą prawdopodobieństwa z = 1 przy statycznej tab[z] implikuje jajca w a-krotnym tab[z++] = b

dalem tab[1000] i na ideone mi wszystko ladnie robi, w codeblock tez a wciąż gdzies mam blad, dodałem tez endl na końcu

Ok. A teraz porównaj output Twojego kodu z outputem w treści zadania. Twój kod dla przykładowego testu wypluwa:

2513
897

Czy istnieje różnica między Twoim wyjściem a przykładowym wyjściem w treści zadania?

HINT
Jak zawsze @narbej zasugerował dyskretnie jeszcze jeden problem :wink:

HINT2
Ja się produkuję, a @narbej napisał wszystkie błędy w jednym krótkim poście, którego trzeba było BAAAARDZO uważnie przeczytać (jak większość jego postów) :wink:

O kurde nie sadzilem ze spacja może mieć tak wielkie znaczenie :smiley:
Dzieki za pomoc, kod działa, wybacz ze tak dopytywałem ciagle :slight_smile:

9 months later

Mam działający w codeblocks program ale na spoju wyskakuje błąd wykonania SIGABRT

#include
using namespace std;
int t,n;
int main()
{
cin >>t;
for(int a=1; a<=t; a++)
{
int *tablica;
tablica = new int [n];
cin >>n;
for (int i=1; i<=n; i++)
{cin >> tablica[i];}
for(int i=2; i<=n; i+= 2)
{cout << tablica[i] << endl;}
for (int i=1; i<=n; i+= 2)
{cout << tablica [i] << endl;}
}
return 0;
}

Pytanie za 100pkt, jakiego rozmiaru jest tablica?

dobra faktycznie zamieniłem miejscami i git wielkie dzięki

8 months later

rzuci ktoś oczkiem i powie dlaczego nieakceptowane… z testów wynika, ze działa prawidłowo ?!?

Z testów właśnie wynika, że robisz to źle:

Wejście:
2
4 1 2 3 5
3 9 8 7
Wyjście:
2 5 1 3
8 9 7

Twoje wyjście dla tych danych:

2 1 3 5
8 9 7

“…z zachowaniem pierwotnej kolejności w obrębie obu grup.” czyli u mnie jest właśnie dobrze. Inaczej tego nie umiem zinterpretować. co najwyżej przykład ma błąd…Lub proszę nakierować… być może czegoś nie widzę lub najnormalniej nie rozumiem :slight_smile:

Wczytaj ciąg liczb. Następnie wypisz wczytane liczby w taki sposób, aby najpierw pojawiły się te, które wystąpiły na pozycjach parzystych, a następnie te, które wystąpiły na pozycjach nieparzystych; z zachowaniem pierwotnej kolejności w obrębie obu grup. Numerujemy od 1.

Wypisujesz najpierw liczby parzyste, a później nieparzyste - czyli zupełnie coś innego.

czyli co jest nie tak ??? przecież wypisuje najpierw parzyste, następnie nieparzyste i jest zachowana kolejność… więc nie wiem o co chodzi :slight_smile: