Będę w weekend [2-4.03.2018] w Gdyni i będę miał trochę czasu, więc wpadłem na pomysł spotkania z administratorem/ami SPOJ’a i porozmawianie o bolączkach. Jeżeli masz także jakieś problemy, które mógłbym poruszyć na takim ewentualnym, jeżeli dojdzie do skutku spotkaniu, napisz, tu w tym wątku lub ewentualnie do mnie na PM.
Lista moich problemów, abym nie zapomniał oraz aby dać szansę i czas na zapoznanie się z nimi administracji.
- Reaktywacja, odzyskanie “starego forum” i udostępnienie wiedzy ogółowi - a szczególnie nowym użytkownikom.
- Błędy i braki na nowym forum:
a) polskie wątki doklejone do angielskich
b) potrzeba zablokowania możliwości tworzenia wątków w kategorii [root] pl.spoj.com1
c) nowi użytkownicy błądzą i pytają po polsku na angielskim forum - wprowadzić domyślna ścieżka lub jakoś to zablokować?
d) instrukcja użytkowania wysyłana do rejestrujących się nowych uzerów. - Poruszana już przezemnie sprawa komentarzy pod zadaniami.
- Pytanie mojej przyjaciółki o prawa użytkownika do swoich rozwiązań/kodów. Czy może ona umieszczać swoje kody np na github?
- Jakie są plany i perspektywa [wizja firmy] na przyszłość SPOJ’a
- Porównując np z CodeChef [po kilka konkursów co miesiąc] na pl praktycznie zamarła działalność konkursowa - może to dobrze, jak ktoś chce to trzeba się uczyć języków obcych [english].
- Martwe linki tkwiące jak ciernie w ciele SPOJ’a [a pewnie też diskuss’a]
- Jako ciekawostka, chciałbym zapytać o sprawę kopiowania [chaterowania?] cudzych kodów.
Jeżeli coś sobie przypomnę to dopiszę, a także czekam na Twoje uwagi.
created
last reply
- 17
replies
- 1.6k
views
- 7
users
- 5
links