6 / 17
Jul 2017

nie wykonuje się poprawnie, bo ten program generalnie nie ma sensu
łącznie liczba błędów algorytmu i implementacji kwalifikuje go na zaszczytne pierwsze miejsce w kategorii najgorszych rozwiązań tego zadania, jakie widziałem - a widziałem dużo :slight_smile:

najlepiej zacznij od początku, ale przedtem trochę (a lepiej dużo) pomyśl

Połechtałeś swoje ego ? Po co w ogóle ten komentarz ? Co wniósł ? Co mi to miało pomóc ? Tak jakby mnie cokolwiek interesował Twój ranking najgorszych rozwiązań... "Weź pomyśl" super merytoryczna rada! Na prawdę dziękuje nakreśliłeś mi problem. Przejrzałem Twoje posty na forum może ogarnąłeś trochę więcej niż inni i teraz będziesz się nabijał ? To że ktoś dopiero stawia pierwsze kroki w programowaniu to powód do żartów ? Zastanów się co wnoszą Twoje wypowiedzi na to forum, bo wygląda że nie wiele masz poza swoim ego...

skoro przejrzałeś moje posty, to powinieneś zauważyć, że nie uczę programowania, ani nie udzielam rad co do algorytmów czy błędów

podaję jedynie dane, dla których program daje błędne wyniki - wyciągnięcie wniosków pozostawiam autorowi rozwiązania

a rada "pomyśl" nie jest zła - bo jeżeli kogoś myślenie boli, to nie powinien myśleć o programowaniu

w internecie bez problemu znajdziesz zarówno podręczniki co C/C++, jak i przykłady prawidłowego rozwiązywania problemów programistycznych

a skoro stawiasz dopiero pierwsze kroki w programowaniu, to życzę Ci, aby następne były lepsze :slight_smile:

Na code bloks wyniki nie są poprawne.
Dla danych:
1
2
a -9 0
b 8 0
Jest wynik :
a -9 0
b 8 0
A powinno być odwrotnie.

to dopiero namieszałeś :slight_smile:

link do dyskusji ok, ale podanie linku do kodu z błędem (trudnym do zauważenia przez początkującego), jednocześnie takim, że we żadnym wypadku nie można go uznać za referencyjny to nie jest dobry pomysł

rozumiem, że napisałeś to, gdy zaczynałeś programować, i mam nadzieję, że obecnie czegoś takiego byś nie popełnił :slight_smile:

Chciałem wkleić link do istniejącego już wątku/dyskusji dla tego zadania, ale jak słusznie zauważyłeś, coś poszło nie tak przy jego wklejaniu :stuck_out_tongue:

tu nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli ...

Muszę trochę ogarnąć pisanie na tym forum, chwilowo mi jak widać średnio wychodzi z wklejaniem itp, za co z góry przepraszam wszystkich czytających.

Wystarczy[łaby] spacja przed linkiem :wink:

był tam link do rozwiązania zadania, jak rozumiem twojego, dość dawno temu napisanego
rozwiązanie nie było najlepsze, więc mam nadzieję, że gdybyś pisał je teraz, to by było lepsze

Cholibka nie wpadłbym na to, dzięki wielkie, przyda się na przyszłość.

Nie, to nie moje ... mi tylko nie wyszło z wklejeniem liku do wątku/dyskusji. Poprawię się na przyszłość.

6 months later

Witam,
Mam problem, spoj mi odrzuca kod. Sam sprawdzałem na przykładach ale nie mogę znaleźć tego problemu. Pomoże ktoś ?

#include

using namespace std;

int main()
{
int testy, wsp;
cin>>testy;
for(int p=0; p<testy; p++)
{
cin>>wsp;
char nazwa[wsp];
int x[wsp], y[wsp], odl[wsp];
for(int w=0; w<wsp; w++)
{
cin>> nazwa[w] >> x[w] >> y[w];
odl[w] = x[w]*x[w] + y[w]*y[w];
}
int n = wsp;
do
{
for(int i=0; i<n-1; i++)
{
if(odl[i] > odl[i+1])
{
swap(odl[i], odl[i+1]); swap(nazwa[i], nazwa[i+1]); swap(x[i], x[i+1]); swap(y[i], y[i+1]);
}
}
n -= 1;
}while(n > 1);
for(int g=0; g<wsp; g++) cout<< nazwa[g] <<" “<< x[g] <<” "<< y[g] <<endl;
cout<<endl;
}
return 0;
}

wskazane jest przekazywanie kodu poprzez link do ideone.com

tam też (po wpisaniu danych do okienka dane wejściowe) można testować program

a czy ty testowałeś ten program dla jakichkolwiek danych, gdzie nazwa nie jest 1 znakiem ? - naprawdę ciekawe wyniki się otrzymuje

8 months later