21 / 37
May 2018
5 months later

Witam, mam ogromną prośbę - zerknąłby ktoś i powiedział co tutaj nie gra? -> https://ideone.com/RTmgqK38
Dane wyjściowe w tym kodzie się nie zgadzają (na ideone), mimo iż na kompilatorze działa. Nie umiem zrozumieć co przeoczyłem. Z góry dzięki za pomoc.

skoro masz prosty program (i to napisany przez ciebie) oraz dane, dla których daje błędne wyniki, to jest to tylko twój problem - na pomoc możesz liczyć wtedy, gdy program daje dla testów dobre wyniki, ale sędzia nie zalicza rozwiązania

2 months later

Witam! Proszę o pomoc - na kompilatorze jak i na ideone dostaję dobre wyniki, ale na spoju sędzia nie zalicza rozwiązania. Długo szukałem jakiegokolwiek błędu w kodzie, ale nie mogłem go znaleźć.
kod -> https://ideone.com/tW6kK831

Twój kod nie przechodzi takiego testu:

1
12 30

3 months later

Cześć! Sędzia zwraca ocenę mojego kodu jako błędną odpowiedź. Spójrzcie proszę, czy dostrzegacie błąd? Ideone go nie widzi.
[Przedszkolanka]

Cześć,

Czy mógłby mnie ktoś naprowadzić dlaczego mój kod do zadania przedszkolanki nie przechodzi przez sędziego? Przeglądając ten wątek wkleiłem go również na ideone. Wprowadziłem dane wejściowe i na wyjściu pojawiły mi się zera… Przypuszczam, że to samo dzieje się po wklejeniu go do sędziego, ale dlaczego tak się dzieje? Przy testowaniu przez konsole wszystko działa jak należy (a przynajmniej ja nie doszukałem się błędu). [Mój kod.]. Proszę o jakieś wskazówki.

e: Zmiana wersji języka z C++14(gcc 6.3) na c++14(clang 4.0) spowodowało zaliczenie zadania. Nie rozumiem jednak dlaczego tak się dzieje? Zostawię kod do wieczora, może ktoś mi coś podpowie. Jeśli sam znajdę odpowiedź to usunę wcześniej.

Pozdrawiam.

prosta sprawa - masz błąd w programie, gdy one != two nie zwracasz właściwego wyniku - brak return
a te wersje języka inaczej obsługują taki przypadek
w 6.3 zwracana jest jakaś (niezupełnie) przypadkowa wartość
w 4 zwraca jeden z argumentów porównania

Chyba rozumiem gdzie popełniłem błąd. Działa. Dziękuję!

2 years later

Sędzia stwierdza że mój kod zwraca błędną odpowiedź. Na ideone niby wszystko gra.

sproboj przyklad z zadania (wszystkie 3 linijki naraz) i okaze sie ze cos nie gra.

Dobra, zrozumiałem. Dzięki za nakierowanie :slight_smile: Nie przemyślałem tego, że powinienem nadać wartość 1 zmiennej ‘i’ dopiero w pętli wykonującej się ile razy, bo w każdym kolejnym wykonaniu pętli ‘i’ miało jakby starą wartość z poprzedniej pętli.

9 months later

Cześć, napisałem taki kod do zadania, który niestety nie jest poprawnym rozwiązaniem. Nie wiem co powinienem zmienić aby sędzia zaliczył mi ten kod.

Output powinien być dokładnie taki sam jak podany w zadaniu.

cout << iloczyn / b << "\n";

brawo że podałeś kod z ideona, jak jeszcze uruchomisz go na ideone z przykładowym testem to będziesz mieć odpowiedź czemu nie przechodzi :slight_smile: