Jak dla mnie, chociaż sam mam psa, a córka jest właścicielką pięknej klaczy, to i tak za dużo zwierzaków, @niedzwiedz89 bear, kot, koń, klacz itd 
Tak naprawdę, do AC brakuje bardzo niewiele, dwóch malutkich nawiasików.
Jednak twój kod, mimo starannego użycia białych znaków [niestety tylko w poziomie
] i pomocy zwierzaków, pozostawia dużo do życzenia.
c.match
zmienne globalne
…
itd
Czemu koń? I czemu nie ma imienia? Np Różnica, albo Różniczka?
Czemu klaczy dajesz tylko 100 pkt?
[taki żart, oczywiście że wiem czemu].
W C++ zamiast tablic (plus: new i delete[]), można i powinno się używać [z STL’a] wektorów.
Wskaźniki? To domena C, w C++, jeżeli już, to są bardziej inteligentne. No i po co Ci one w twoim kodzie? Aby go skrócić i uprościć? Jeżeli tak, to Ci się niestety nie udało.
*kot++ i *kot-- świadczą, że nie odrobiłeś lekcji [nie doczytałęś, niezrozumiałeś]
Ewentualnie [chociaż *kot++, *kot–, nie powoduje błędu] zamień jednak w twoim kodzie i w takim przypadku [takim użyciu] na poprawniejsze [i krótsze]:
kot++, kot–
PS
klacz = kon[ń] ? No niby racja, ale gdzie jest ogier? A wtedy czasami ogier + klacz = źrebak, gdzie źrebak = młody_koń [ogierek lub klaczka].
I wtedy może wynik to źrebię?
O czymś zapomniałem? Wałach?
Może lepiej pozmieniać i ponadawać wszystkim zwierzakom odpowiednie imiona? Ułatwiło by to czytanie kodu pomagającym, nie znającym się na zwierzęcych koligacjach i niuansach. Np różnica, różnicaMinimalna, różniczkaAktualna itd
PS 2
Wydaje mi się, że łatwiej byłoby mi poprawić twój kod, niż wymieniać wszystkie błędy. Oczywiście nie byłaby to tylko [jedna] wersja poprawiona i nie gwarantuję, że najlepsza z wszelkich możliwych, ale tu nie zamieszczamy działających kodów.
Dlatego, ewentualnie po AC, możesz mnie poprosić [o taką poprawioną wersję twojego kodu], poprzez PM [prywatny mail]. Preferuję in English, + parę słów wstępu o sobie + przeczytanie i refleksja na temat wątku: jak zdobyć szacun na SPOJ’u.