21 / 85
May 2012

A co dla takiego testu Gosiu:

19 days later

Panowie i Panie,
Takim [bbone=cpp,811]AC
[/bbone]

kodem dostałem AC. Niech mi ktoś tylko wytłumaczy, dlaczego przy

otrzymywałem WA, dopiero (n+1) pomoglo?

Pozdrawiam

Nie wiem czemu, ale po co ci tam While? ja w tego typu sytuacjach stosuję for (int z=0;i<iloszest;i++) i działa bez zarzutu zarówno u mnie jak i przy sprawdzaniu. Przynajmniej w C++, ale tu pewnie też będzie dobrze.

4 months later

Zgadzam się z twoimi uwagami, ale z uwagi że kod mi ciągle nie wchodził pisałem w coraz bardziej "noobski" sposób, a i tak moja mina teraz jak go sprawdziłem ponownie nie do opisania smile

Dzięki.

1 year later

Podpinam sie do tematu.

Zrobiłem taki kod (wiem że brzydki i strasznie długi ale działa) tylko dostaję błąd odpowiedzi. Sprawdzałem dla wszytskich przykładów i wszytskich liter z alfabetu łacińskiego i jest dobrze.

#include <iostream>

Jak dostaje błędna odpowiedź jak wyniki sa takie same co w przykładzie?

W dodatkowym getlinie chodzi Ci o takie cos ??

#include <iostream>
19 days later

@marmal95:

Odpaliłem twój program i wcale nie działa poprawnie dla testów z zadania. Dla testów z zadania zwraca:

a 5
k 1
l 1
m 1
o 1
t 1

Przez twoje kombinacje z cin program źle wczytuje linie. Chodzi mi o linijki:

cin.sync();
cin.clear();

Poczytaj o cplusplus.com/reference/istr ... am/ignore/19

czy to na pewno jest program do tego zadania co w tytule ?, bo mój ma jakieś 20 linii i jeszcze można by go skrócić smile

więc na twój tylko spojrzałem i zrezygnowałem - napisz jeszcze raz, tak aby miał góra 30 linii, i oczywiście żadnych funkcji ani sort(), naprawdę nie są potrzebne

4 months later

Witam. Nie wiem co zrobiłem źle. Czy może jest to kwestia użycia getline? Program testy przechodzi ale na spoju dostaję "błędna odpowiedź".
[bbone=cpp,2179]
[ [narbej: po AC i nie tylko, nalezy kasowac swoj kod
[/bbone]

Dla przykładowego testu z treści zadania wypisujesz zły wynik - sprawdź na http://ideone.com34

Prawdopodobnie wpisujesz dane "z ręki" i wtedy błędu nie widać, ale tak SPOJ nie działa. Czy umiesz sobie wyobrazić, że ktoś tam siedzi i wpisuje dane wejściowe na klawiaturze do programu?

Nie wiem co to ideon. U mnie program wypisuje dobry wynik dla testu z zadania.

Dzięki ideone znalazłem rozwiązanie. Trzeba było zapętlić cin. Dziękuję i pozdrawiam.

10 months later

Witam, spoj wyświetla błędną odpowiedź. Pomoże ktoś, np w znalezieniu testu, dla którego mój program wyświetla złą wartość?
--wycięty kod--

Dowolny test zawierający duże Z, twój program je pomija. Niestety przekombinowałeś go tak że nie wiem dlaczego.

edit: znalazłem, w 2 miejscach masz < 51 zamiast <=. Jak już to poprawisz to usuń kod z forum bo będzie AC

2 months later

Witam. SPOJ nie chce zaakceptować mojego kodu (błędna odpowiedź), a pomimo usilnych prób i dużej ilości testów dalej nie jestem w stanie znaleźć błędu. Czy ktoś mógłby pomóc mi znaleźć błąd, podpowiedzieć co zrobiłem źle lub podać przykład testowy dla którego mój program wyrzuca błędną odpowiedź? Z góry dziękuję za pomoc.

-------KOD USUNIĘTY---------

Spójrz na tę pętlę:

i powiedz co w niej nie gra smile Jak do tego dojdziesz to będzie AC smile

Edit: zamiast cin.sync zastosuj cin.ignore.... ale to nie jest główny problem . Problem leży w pętli smile

Ok zaakceptowane, dzięki wielkie za pomoc smile . Swoją drogą szkoda, że w treści zadania nie było ujęte, żeby na końcu każdego wiersza była spacja, zwłaszcza, że nie ma to zdaje się wpływu na wynik końcowy. Jeszcze jedno pytanie bo nie do końca rozumiem - cin.sync(); użyłem gdy natrafiłem na problem z opuszczeniem inputu w pierwszym obrocie pętli i wyguglowałem podobny przypadek, po czym zastosowałem to u siebie w kodzie i zadziałało, ale dalej nie do końca kumam o co chodzi i czemu lepiej użyć cin.ignore(); mógłbyś mi przybliżyć ten temat (ew. podesłać miejsce gdzie jest to klarownie wytłumaczone)?

Witam wszystkich serdecznie, zadanie rozwiązałem kodem poniżej, jednak sędzie go nie przyjmuje. Jestem ciekawy co robię źle. Z góry dziękuje za podpowiedź smile

kod usunięty