81 / 85
Mar 2023

Cześć

Napisałem taki kod https://ideone.com/8BrD846. Testowałem go i niby wyniki zawsze były poprawne, ale mimo wszystko otrzymuje od sędziego błędną odpowiedź. Dodatkowo nie podoba mi się to, że dla t testów wykonuje się t-1 testów przez co w 13 linijce dodałem w warunku t+1 ale to takie na siłe. Nie wiem co robić dalej z tym kodem.

int cs[25], cb[25];

alfabet posiada 26 znaków
dwie różne tablice nie przejdą czasowo
zamiast tworzyć dwie rozne tablice na małe i duże znaki zrób jedną wielką np int c[123];

5 months later

Naprawdę to wszystko zapisałeś w 300 liniach kodu co można zrobić… w kilku? Sprawdź najpierw strukturę słownika w Pythonie.

Niemniej… odpowiadając na Twoje pytanie:
dla każdej linii odpalasz inne letters(length_string, result_string) w którym ustawiasz nowe suma_a=0 więc co ma biedny program zrobić jak nie liczyć od nowa?

Ostatnie: nie sprawdzaj czy warunki zadania są spełnione, czyli rzeczy jak if N <= 150: i if length_string <= 200: nie są potrzebne ani Tobie ani programu sprawdzającemu. Co by się stało gdyby autor zadania się pomylił i dał 151 linii? Jedyne co byś zyskał to niewiedzę dlaczego Twój program nie przechodzi.