21 / 28
Oct 2018

Miałem dłuższą przerwę.

I dzięki za wyklarowanie.

Kolejne pytanie. Czy:
"- login może zawierać tylko litery oraz cyfry (wielkość liter nie ma znaczenia)"
Oznacza, że Wojtek i wojtek traktujemy jako taki sam login ? Czy o to, że zaróœno duże jak i małe litery w nicku są dopuszczalne.

Mój program AC:

In:

register 2
wojtek Haslo123@
Wojtek alamA1@

Out:

Zarejestrowano
Login zajety
5 months later

Dzień dobry. Mógłby ktoś podpowiedzieć dlaczego mam błędną odpowiedz?

Bez tytułu

@filipsonpl_202 Zastanów się nad tym:

• login może zawierać tylko litery oraz cyfry (wielkość liter nie ma znaczenia)

Nie wiem czy kod zawiera dodatkowo jakieś błędy, bo jest bardzo nieczytelny. Postaraj się lepiej nazywać zmienne. Nie używaj “magicznych wartości” (prob[v]<48 ==> prob[v]<‘0’). Jeżeli potrzebujesz komentarzy, aby opisać działanie funkcji/zmiennych to powinieneś poważnie zastanowić się jak tego uniknąć. Nazywaj zmienne zgodnie z ich przeznaczeniem. Unikaj jednoliterowych nazw, bo nic one nikomu nie mówią.

“Wielkość liter nie ma znaczenia” Dzięki wielkie. Następnym razem postaram się nazywać zmienne tak aby użytkownik zrozumiał jej przeznaczenie i tutaj + dla cb.

3 years later

Czesc,
Mógłbym liczyć na jakąś pomoc, w formie wskazówki, dlaczego mój kod: nie przechodzi testów? Przejrzałem 3 wątki odnośnie tego zadania i wciąż nie wiem, w którym miejscu znajduje się błąd. Najbardziej newralgicznym punktem wydaje mi się być warunek związany ze znakami specjalnymi, ale ostatecznie nie wiem czy to tam powinienem szukać. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź.

Znaki specjalnie sprawdzasz poprawnie. W tym wątku odpowiedź padła już kilka razy:

• login może zawierać tylko litery oraz cyfry (wielkość liter nie ma znaczenia)

Bardzo dziękuję hipcia, i jak się okazało osobom powyżej, za pomoc w rozwiązaniu zadania.