Kompilatora albo jakiegoś z moich testów, który spowodował wywołanie instrukcji:
while(test < 1 || test > 50)
cin >> test;
(mogłem przez pomyłkę przypisać ten wynik do testu przykładowego)
Na ogół problemy z precyzyjnością zadania dotyczą nielicznych, starych zadań na polskim SPOJu. W tym zadaniu napisałem program realizujący to co chciał autor (skracanie wyrazu) i dostałem AC więc myślę, że to nie tutaj jest problem.
Największą trudnością w testowaniu Twojego kodu, która wyszła zresztą już w poprzednim poście, jest wielość dziwnych konstrukcji:
while(test < 1 || test > 50)
cin >> test;
A po co to? Jedyne co może z tego wyjść to WA gdy testów będzie wbrew opisowi np. 51, choć program podołałby im bez problemów. Choć nie podejrzewam autora o taki brak precyzji, lepiej na zimne dmuchać 
j = j - j + i;
To jest magia, wręcz rekord zdolności obfuscowania kodu.
if((wyraz[i] != wyraz[j + 2] && wyraz[i] != wyraz[j - 1]) || (wyraz[i] != wyraz[j + 1] && wyraz[i] != wyraz[j - 2]))
Jeżeli i-ta litera jest różna od j+2 litery i i-ta litera jest różna od litery j-1 lub litera… what? Mój kod, tej samej długości, kończy na porównywaniu dwóch kolejnych liter.
Szczególnie martwi mnie to, że Twoje ify wyglądają jakby wychodziły poza zakres, np. dla i = 0 wołasz porównanie wyraz[0] i wyraz[-1] itd.
Podsumowując: dla mnie Twój kod jest przykładem oifowania prostego problemu. W efekcie masz zaimplementowaną logikę, która działa średnio na jeża, a nawet prawie doskonale (względem moich i Twoich testów). Dużo dokładniejszy sędzia sprawdza jednak dużo więcej testów i na którymś z nich złożony if albo wyjście poza zakres dają się we znaki.