21 / 26
Dec 2014

Przeczytaj dokładnie treść zadania. Sumy liczb nie zmieszczą się w zwyczajnym incie, trzeba użyć czegoś większego.
Poza tym nie zakładaj nowych tematów zadaniom, które już swoje posiadają -> [discuss.spoj.com/t/mfence/314/2#p6154)

3 months later

Zamień typy zmiennych na long long i będzie dobrze.

1 month later

Witam. Mam problem z tym zadaniem. Sprawdzałem różne testy i wszystkie wychodziły idealnie. Na ideone pokazuje, że przekroczono czas, a na SPOJU błędną odpowiedź z czasem 0.08 :
[bbone=cpp,2809][color=#00BF40]AC[/color][/bbone]
Co może powodować tą błędną odpowiedź?

Np lekko zmodyfikowany test z przykładu :

11 8 2 -1 0
6 33 -9 10 0

u ciebie zapętla się wyświetlanie zero i znak nowej linii.
Swoja drogą mocno przekombinowany ten twój program, ja zmieściłem się w 18 linijkach bez żadnej straty dla czytelności (spokojnie dało by się krótszy).

I co w związku z tym? Nie liczy się długość, lecz jakość(pobieranie mało pamięci). Co ma oznaczać ten test zmodyfikowany, bo nie za bardzo rozumiem. Gdzie leży błąd? Przecież nie pytałem jak ty byś zrobił tylko co jest nie tak w tym kodzie. Może masz jakiś test dla którego mój program się sypie?

-- N kwi 12, 2015 4:35 pm --

PS. Gdzie się zero zapętla?

1 month later

No właśnie dostaję te wyniki, które powinienem. Nie wiem dlaczego Ci wyszło bez zera. smile Dobra, sprawdzałeś to na ideone i faktycznie tam wychodzi bez zera.