21 / 28
Oct 2009

Testdata is available (see link in the bottom of problem description), so find the bottleneck by doing some profiling. Then you'll find out yourself.

alas... my dial-up connection is too slow for downloading anything with size more than 1-2MB

You don't need official testdata to find the bottleneck(s). Just create your own testdata.

4 years later

Forum jest po to aby odpowiadać na pytania? Niestety, "ale nie mam innego pomysłu" to nie pytanie wink , mimo to jeszcze raz "powiem":
Jest algoliga.pl1 a tam z lewego boku, taki mały, podobny do tego tu na spoju, niebieski napis [color=#4000BF][b]forum[/b][/color]. "Idąc" tam warto wcześniej odblokować w swojej przeglądarce wykonywanie skryptów.

PS
W zasadzie wystarczyłoby tylko zwrócić uwagę na pierwszy link w moim podpisie.

11 months later

Jak napiszesz to przeczytam. Mogę nawet wrzucić to zadanie do mojego folderu "SPOJ TODO" żeby było jednym z następnych które rozwiąże (może nawet zanim zaczniesz pisać smile)

Więc, zaro, zacznij robić zadanie, bo póki nie zrobisz, nic nie napiszę wink
Optymalizacje powinno się robić i nawet zaczynać myśleć dopiero po AC, a nie WA czy TLE czy nawet ani jedno z trzech [nie rozwiązanie ani nie przemyślenie zadania np na kartce w kratkę]

No ale dobra, jak będziesz już zdesperowany to zerknij: forum.algoliga.pl/viewtopic.php?f=6&t=55

Zaliczyłem zadanie i przy okazji poznałem algorytm lidera. Domyślam się że pewne układy parametrów sprzyjają powtarzaniu elementów jak na przykład mały... modulus (g)?