21 / 25
Feb 2014

Tak czytałem, robiłem to już takim sposobem bez tablicy, cały czas to samo... Gdyby tablica nie mieściła wszystkiego czy coś w ten deseń to miałbym NZEC, już to sprawdzałem na innym programie ;/

@murzynas
Oj chyba przyjdzie ci nauczyć się regulaminu na pamięć wink
Czy nie napisano w regulaminie, że trzeba też uważnie czytać komentarze pod zadaniem?
Czy nie napisano w komentarzu pod zadaniem, że są problemy NZEC z tym zadaniem w javie i czym jest to powodowane?
Czy nie można wpisać w google: "jak obciąć/uciąć/zlikwidować spacje na końcu stringu w javie"?
Czy jak wyskoczy trim() to nie można go dopisać do: ......(x.readline().trim()) ...... i sprawdzić co się stanie? wink
Czy nie można potem powyrzucać te wszystkie niepotrzebne i nadmiarowe traje i catche i sprawdzić co się stanie?

Przeglądnąłem te komentarze stuck_out_tongue, bo już przy jednym z zadań okazały się niezwykle pomocne, jednakże nie sądziłem, że może być u mnie problem z jakimikolwiek spacjami open_mouth . Nie byłem świadom tych spacji przed i po znakach w Stringu, jak też nie znałem funkcji trim(). To jednak może rozwiązać wiele moich przyszłych problemów xd, coś tak myślałem, że odpowiedź kryje się w jednym z bardziej oczywistych miejsc. Dzięki i wybaczcie, że tego wcześniej nie odnalazłem, ale klnę się że cały dzień szukałem i nie sądziłem, że mogą to być spacje xD!

11 months later

Dla potomnych, wypociny prawie 3h głupiego poprawiania kodu... smiley
[bbone=CPP,2295]
while(cin >> zmienna){
if(cin.eof()) break;
...
}
...
[/bbone]
Takie wczytywanie może sprawić dużo problemów, w debugerze wyniki były poprawne... Ale co innego w konsoli.
Zalecam używanie tych poniżej.
[bbone=CPP,2295]
while(scanf("%s", &zmienna) != EOF){
...
}
...
[/bbone]
[bbone=CPP,2295]
while(true){
if(cin.eof()) break;
cin >> zmienna;
...
}
...
[/bbone]

1 year later

Zechciał by ktoś z was zerknąć na moje wypociny i pomóc znaleźć błąd? Niestety postępowanie krok po kroku z instrukcją i przeczytanie komentarzy w tym temacie niewiele mi pomogło...

Obecna wersja:
http://ideone.com/78DsyG2