6 / 68
Jan 2016

Siemka, napisałem takie oto rozwiązanie problemu, test z zadania rozwiązał poprawnie a sędzia nie akceptuje, wie kto dlaczego ?

AC

• created

Jan '16
  • last reply

Nov '21
  • 67

replies

• 5.5k

views

• 25

users

• 6

• 21

links

Frequent Posters

There are 67 replies with an estimated read time of 4 minutes.

o kurde, myślałem że za pierwszym razem wyskoczył błąd xd moge to jakoś usunąć ?

1. Swoje posty możesz edytować.
  2. Swoje kody powinieneś testować : http://ideone.com/O44OOz294
  3. Powinieneś się doklejać do istniejącego już na temat tego zadania wątku, a nie tworzyć nowy [a nawet dwa nowe].
  4. Nie pisz w temacie, że masz problem [gdybyś nie miał, to byś nie pisał], ale staranniej opisz problem w treści pytania, a temet dostosuj do standartu.

DELETE
Po poprawce niby odpowiedź poprawna a AC nadal niema frowning

Jak pisze w komentarzu pod zadaniem, na wejściu może być kilka spacji między wyrazami. Usunąć masz wszystkie, a twój program robi to tylko z jedną

oraz wklejony kod z tego wątku i z tego drugiego zdublowaneg

Witam, czy jest możliwość gdzieś na spoju zobaczenia jakiego testu nie przechodzi mój program bo gdy wpisuje w konsolę:

ala   ma  KoTa,
Ola ma  pSa.

To w wyniku otrzymuje

AlaMaKota,
OlaMaPsa.

I teraz nie wiem co jest nie tak ktoś może pomóc jakimś testem trudniejszym od tego który wymyśliłem? Bo nadal sędzia wyrzuca mi błędną odpowiedź

Prawidłowy wynik dla tego testu to
alaMaKoTa,
OlaMaPSa.

Jak gdzieś jest duża litera to jej nie "zmniejszaj".

Rozwiązane

Dobra poprawiłem i sędzia i tak mi nie przyjął coś jeszcze w tym kodzie przeoczyłem? Oczywiście kod usunę jak rozwiążę problem.

Jak linijka zaczyna się od małej litery to jej nie powiększaj, koniec linii jest tu znakiem jak każdy inny.

W końcu przeszło dzięki.

E. Jak coś to prawidłową odpowiedzią na takie stdin

Ala   ma   koTa   ,
ola w  ma  a  pSa5  8
//Tu jeszcze kilka enterków

jest coś takiego na stdout

AlaMaKoTa,
olaWMaAPSa58
//Tu te kilka enterków też jest
7 months later

Namęczyłem się z tym zadaniem nieźle więc taka mała uwaga.
Przy wypisywaniu nie powinno wypisywać pustych znaków na końcu.

Nie wiem co autor miał na myśli, ale się domyślam. Domyślam się także, że, jak piszesz byłeś za bardzo przemęczony i dlatego napisałeś takie kompletne bzdury.

Moje małe uwagi:

1. Jeżeli nie sprawdziłeś, nie wydawaj sądów.
  2. Z pustego to nawet i Salomon nie naleje.
  3. Jeżeli u Ciebie puste znaki == białe znaki, to możesz pisać ile chcesz i dowolne jakie białe znaki, oczywiście pod warunkiem, że u Ciebie "na końcu" == na końcu linii || na końcu wyr
    azu || na końcu zdania || na końcu pliku.
  4. Jeżeli się namęczyłeś daj też tą możliwość innym, bo jak coś jest za łatwo lub za darmo, bo nie przynosi takiej satysfakcji i możliwości samodzielnej nauki.

Testy dobrane według nowego i starego forum SPOJ. I ludzie dochodzili do dobrego rozwiązania.

testy należy dobierać do błędu(ów) :slight_smile:

co z testem, który podałem ?