1 / 13
Dec 2012

Masz złożoność kwadratową.
Maksymalna długość ciągu: n=500000, zatem
n^2 = 250 000 000 000
Pomyśl nad rozwiązaniem liniowym.

1 month later

bardzo dobry pomysł wink

@sebastian1 : 1viewtopic.php?f=3&t=2255&p=12238&sid=75298296c3477b1ef0be7bd4eab373b8#p12238

Bardzo możliwe, że z czasem zaangażuję się bardziej w spoj ,bo chcę się na poważnie zająć programowaniem. Spoj na pewno w tym pomaga. Niestety do maja jestem zajęty przygotowaniami do matury. Ale po maturze ...

5 years later

Program w drugim przypadku powinien zwracać 6 a zwraca 7, w reszcie przypadków wszystko działa.

3 months later

Czy może ktoś wymyślić test, dla którego mój program nie działa poprawnie?
Testuje od 30 minut - nie znalazłem, a mam WA.
tu był kod
Zrobione innym sposobem

11 months later

Bzdura!

Przeceniasz inteligencję sędziego.

Pytanie kontrolne:
Jaką otrzymasz odpowiedź, gdy twój program jest i za wolny i [za]błędny.
TLE czy WA?

1. No fakt, trochę przesadziłem z tą inteligencją sędziego, nie wiem za bardzo jak działa dodawanie i ustawianie zadań więc miałem raczej na myśli ustawienie jakichś preferencji etc. (np. nieszczęsne nie dodawanie znaku nowej linii po ostatniej odpowiedzi).
  2. Mam taki kod: https://ideone.com/TJuvAj6 - o ile się nie mylę to będzie O(n^2) i spodziewałem się TLE a tu WA. Możliwe że coś przeoczyłem np zakres zmiennych itd ale (mea culpa) znalazłem inny kod i testowałem rozwiązania i nic nie znalazłem, ale możliwe że przez to że w swoim kodzie najtrudniej dostrzec błędy.

No tak… muszę popracować nad tym wymyślaniem sobie testów. Dzięki.

A tutaj z kolei nie doceniasz :wink:
Najbardziej popularny i podstawowy sędzia ignoruje wszelkie nadmiarowe białe znaki, a więc spokojnie możesz dodawać ile tyko sobie wymyślisz znaków nowej linii [to jest też biały znak]

Możliwe, tylko parę razy zdarzyło mi się:
cout << wynik << “\n” - WA - co jest…?
cout << wynik;
if (liczba_testow) cout << “\n”; - AC! xD