- Jeżeli nie uzyskałeś AC, to trudno to nazwać zrobieniem zadania.
- WIem, że nic nie wiem? Błąd związany jest [w tym wypadku], że sam sobie podcinasz gałąź na której siedzisz. Możesz zadeklarować tablicę int wielkości dwieście tysięcy i program się skompiluje i uruchomi bez problemu i bez zgrzytów i jęczenia. Gdy jednak deklarujesz tablicę wielkości 25 elementów - skąd u licha wziąłeś taką wartość?, to nie dziw się, że program Ci się wywala z błędem SIGSEGV - tych liczb jest wielokrotnie więcej niż 25. Czy te upraszczanie, to użycie short zamiast int, lub long long? W takim razie nie upraszczaj, tylko komplikuj swój program. Na ideonie działa? Dziwne. Ale w takim razie wklej tam takie same testy jakie są na SPOJ'u i zobacz czy też będzie działał, bo na takich mikroskopijnych danych, jakie tam wkleiłeś to nie dziwota, że działa.
A jeżeli chodzi o prawdziwe uproszczenie programu, to można całkowicie zrezygnować, z zapisywania wszystkiego do tablicy, a w zamian na bieżąco na zmiaę wczytywać, obliczać, wypisywać jeżeli trzeba i dalej wczytywać kolejne liczby.
PS
Pod zadaniem były komentarze-podpowiedzi - ale jak widać nie skorzystałeś - w takim razie są one tam [były] zbędne i niepotrzebne - więc je skasowałem.