32 / 32
May 2023

Albo po prostu przeczytaj dokłdnie treść zadania od deski do deski, ze szczególnym zwróceniem uwagi na deski.

Okej, dzięki
Widocznie jestem za krótko na spoju bo pierwszy raz rozwiązywałem zadanie w którym nie można używać C++, kod już usuwam

1 year later

nie bardzo wiem, co odpowiedzieć - bo kod ma się nijak do treści zadania - nawet zamieszczony przez ciebie przykład jest zupełnie inny niż w treści zadania (nie tylko wartości ale i struktura danych) - więc albo to inne zadanie (dopisałeś się do innego wątku ?), albo niedokładnie przeczytałeś/zrozumiałeś zadanie

a jaka jest prawidłowa odpowiedź na przykład z poprzedniego postu ?
bo na pewno nie 6

9 months later

Hej. Mój kod przekracza limity czasowe. Wcale się nie dziwię ale nie mam pomysłu na inne rozwiązanie zadania. W skrócie każde słowo sortuje i daje do tablicy dynamicznej. Następnie przechodzę po każdym słowie i sprawdzam czy wystąpiło w tablicy . Jeśli ilość wystąpień jest większa od maksa to zmieniam maksa. Na końcu wypisuje maxa. Mam teraz prośbę o sprawdzenie mojego kodu , wytknięcie mi błędów jakie robię i naprowadzenie na rozwiązanie zadania.
Kod : https://ideone.com/tkeNGN#stdin38

Liniowe wyszukiwanie istniejących słów jest zdecydowanie za wolne. Z tego co widzę, masz algorytm o złożoności kwadratowej, co jest jeszcze gorsze, niż myślałem. Proponuję od razu zliczać ilość wystąpień danego słowa, już podczas ich wczytywania.

Dodatkowo poczytaj sobie o kontenerach map13 i unordered map17.

Dziękuję za pomoc. Poczytałem sobie trochę o mapie. przekształciłem kod i przeszło. Jeszcze raz dziękuję :slight_smile:

5 months later

Witam, popełniłem taki oto kod: <kod usunięty ze względów profilaktycznych> lecz w drugim teście dostaję WA. Dobrze zrozumiałem treść zadania?

No tak, wystarczyło posortować…
Jak to ciężko czasem znaleźć właściwy przykład xD

3 years later

Witam. Zastanawia mnie limit czasowy 0.100 s dla zadania Permutacje z ciągu liter ‘abcdefghi’. Dlaczego ? Jeśli do wyświetlenia jest np. 6 permutacji (3 znaki ciągu ‘abcdefghi’) to ok. Ale jeżeli na wejściu zażądamy permutacji z wszystkich 9 liter (362 880 sztuk) to chyba nie ma szansy na wykonanie tego w tym limicie czasowym. Cały czas mam właśnie odrzucenie z powodu przekroczenia limitu czasowego i się zastanawiam o co biega.

a zauważyłeś że zadanie zostało zrobione przez 611 osób, więc chyba jednak sie da :wink:

Może inni znają jakiś sekret, tajną broń? A nie to chyba jakiś lepszy sposób - algorytm.

PS
To zadanie nie jest w kategorii zadań łatwych ale z jakiegoś powodu w średnio trudnych.

Czyli jak to mówią na razie chyba "Za wysokie progi…"
A tak swoją drogą to napisałem z myślą, że może ktoś wie czy limit dotyczy wszystkich możliwych danych wejściowych…czy może jest na te mniej wymagające podane w przykładzie do zadania :sunglasses:

przykład zwykle jest prosty, a wymogi podane w treści lub opisie wejścia. I tak, program ma działać dla maksymalnych danych opisanych w treści.