Zrobione i wciąż WA. Rzecz jasna zrobione poza poprawką dającą AC. No i zaproszeniem
Z czystej ciekawości dorzuciłem jeszcze kilka warunków z kodu mającego AC, ale wciąż WA. Pewnie brakuje jeszcze jednego ifa albo mam błąd typu > a <, albo > a >=, ale w sumie to bez znaczenia - my tu o twierdzeniu, a nie o zadaniu.
I tu dochodzimy do największego problemu - Twojej poprawki. A jej w twierdzeniu nie podano co jak na mnie oznacza, że jest ono niepoprawne (o ile @redysz dobrze rachuje, ale wierzę mu na słowo
)
W sumie mogłem to uwzględnić... ale za to jest czytelniej 
Nie twierdzę, że wzór jest błędny. Podobnie uważam za prawdziwy wzór a^2 - b^2 = a - b. Sprawdza się dla nieskończenie wielu liczb, np. dla a = 1 i b = 1
Po prostu wzór w artykule dotyczy szczególnego przypadku a brakuje jeszcze jakiegoś (jakichś?) warunków. Błędne jest zatem twierdzenie. Nie wiem, czy błąd dotyczy alternatywy czy warunków czy czego (wszak to nie mój artykuł i nie ja go publikowałem). Wierzę na słowo, że chodzi o coś innego (wszak wiesz co zrobić by program miał AC).
Kiedyś bym się z Tobą sprzeczał twierdząc, że część zadań polega właśnie na wyszukaniu jakiegoś wzoru, mało znanego algorytmu, ... chyba się starzeję, albo nabrałem już jakiejś wprawy (wszak nie jest mnie już tak bardzo ciężko odszukać w rankingu
). Choć to chyba normalne, że z czasem człowiek wraca do rozwiązanych daaawno zadań (jak tego), poprawia stare kody, szuka alternatywnych rozwiązań, ...
PS
Trochę mnie to martwi. Wstawią poprawną wersję i mówiąc po wsiowemu: po ptokach. Tak ludzie mieli cenną lekcję - zamiast szukać gotowca albo półgotowca szukamy nudzących się neuronów w naszych głowach i każemy im pracować