122 / 133
Jul 2021

Można użyć mapy do sprawdzania, czy nazwa nie jest użyta (względnie iterować po tablicy), i zwykłego porównania długości stringa (za pomocą metody length() ) z liczbą 10. Do zakończenia programu służy return 0 albo funkcja exit() z cstdlib. Jednakże tak jak wyżej, nie jest to potrzebne.

Dzieki za wskazowki!
Ale po przeczytaniu tresci zadania “ze zrozumieniem” wyciagnalem wniosek, iz moj program pokazuje posortowane punkty zaraz po ich wpisaniu dla danego testu.
Rozumiem, ze w pierwszej kolejnosci powinien przyjac wszystkie testy i wszystkie punkty dla kazdego testu, a pozniej odpowiednio posortowac punkty z kazdego testu.

Nie, nie jest to konieczne. Sędzia to maszyna i odróżnia strumienie wejścia/wyjścia, tak że można wypluć dane, gdy tylko będą gotowe, osobno po przyjęciu każdego testu

10 months later

Dzień dobry, napisałem kod do tego zadania, który na wszystkich moich testach działał dobrze, jednak sędzia SPOJ zwrócił komunikat “Błędna odpowiedź”. Prosiłbym o wskazówki lub test, na którym mój program nie działa, oraz o wyrozumiałość w przypadku głupich błędów, gdyż dopiero się uczę.

Moje 3 imię to wyrozumiały :slight_smile:Popatrz co robisz że zmienną C i jak znajdziesz błąd dostaniesz AĆ.

Super, gratuluję AC!

Twój kod … jestem w pracy i piszę na komórce …więc sam się domyśl :slight_smile:

a testowałeś dla czegoś oprócz przykładowego testu? No i ile może być nazw?
1
5
A 0 0
C 5 5
B 1 -1
D 0 1
E 4 4

4 months later

a jesteś pewny że dobrze liczysz odleglość ?

Jeżeli wszystkie współrzędne punktów i tak “rosną” o tyle samo równie dobrze można by zrobić żeby pomnożyło wszystko przez 2 z nikąd a i tak po posortowaniu kolejność będzie taka sama, nie znam jeszcze żadnego przypadku gdzie by to się nie sprawdziło.

może jednak przemyśl to i jeszcze
1
4
Camelidae 123 321
a 2 2
b 3 1
c 4 0
właśnie uruchomiłam twój kod z tym testem i ciekawy wynik

2 years later

Błąd jest prosty. Wskazówka: zastanów się, jakiego typu jest odległość, np. gdy porównujesz liczby 5.3 i 5.8. A jakiego typu powinna być ta odległość?

masz rację nie wiem jeszcze jak to naprawić ale ale dla wyniku 7.8123213213213213 daje 8 i te wartość porównuję

ten komparator musi być w int z tego co widzę, ale poradziłem sobie inaczej już nie liczę pierwiastka tylko porównuję to co pod pierwiastkiem. i tak wielkie dzięki.

O to chodziło. Ewentualnie możesz zwracać wartość pierwiastka, ale jako double, a nie jako int.