A jeżeli odgadłbyś, zupełnie przez przypadek, odpowiedź już w pierwszej próbie, to co? Też będziesz to ciągnął dalej, i robił pozostałe 9 prób, bo oczywiście twój break zupełnie nie zadziała, z powodu całkowicie błędnego kodu.
Przekroczenie limitu, masz z bardzo "prozaicznego" powodu. Chcesz coś od sędziego [scanf], a sędzia nic Ci nie poda, bo on z kolei czeka na twój ruch. Więc częściowo przychylam się do podpowiedzi @piastlis, czy znasz, czy kiedykolwiek grałeś w masterminda? Najlepiej albo na kartce papieru z kolegą lub na grze planszowej [byle nie z komputerem]. Chodzi mi o to, czy byłeś raz graczem, a raz sędzią w tej grze? Myślę, że bardzo ułatwiłoby to Tobie rozwiązanie tego zadania.
PS
1. Pokazuj swój tylko jeden, lepszy kod, lub ten który wydaje się tobie że jest lepszy.
2. Ułatwiaj analizowanie kodu pomagającym - np. oczyść go ze zbędnych, zakomentowanych instrukcji.
3. Tak samo, jak każdy może zadać tu pytanie, tak i każdy może wypowiadać się tu, więc raczej powinieneś mu podziękować, a nie odpisywać w taki sposób. Możesz w ten sposób zrazić do siebie pomagających.
4. Moim zdaniem podpowiedźi @piastlis'a są jak najbardziej, bardzo sensowne, bo jak widzisz w moim poście też mam takie wątpliwości, a wynikają one z twojego błędnego kodu[ów].