bbone - kilka rad "dostało" kilka komentarzy.
Po przemyśleniach za i przeciw i wielu nie przespanych nocach, postanowiłem w końcu podzielić się i zaproponować co następuje.
[color=#0000BF]Pytający[/color], [nie pytają najlepiej jak umieją
<-- kto to mi tu wstawił, źartownisiu jeden
????]
Pytający niech pytają najlepiej jak umieją i w sposób w jaki potrafią, nie powinno to mieć aż takiego znaczenia.
Gdy łaskawie wkleją źle swój kod do pytania - bez żadnych tagów, któryś z wolnych [albo szybkich] modertorów, powinien dodać odpowiedni [wg swego uznania] tag i krótką, widoczną notatkę, np: [color=#FF0000] [edit narbej - dodałem tag bo tak][/color]. A najlepiej gdyby to robił automatycznie system, tzn zaznaczał, że post jest edytowany przez modera, a moderator tylko uzupełniał, swoim krótkim wyjaśnieniem, co zrobił.
Pytający czasami zamiast kodu, wstawiają linki do swoich kodów, porozrzucanych w różnych dziwnych miejscach po całym internecie.
[color=#0000BF]Proponuję:[/color]
Proponować pytającym, jeżeli zamiast wklejać kod, chcą dodać w poście link do swojego kodu, aby umieszczali swój kod, najlepiej z testem/testami, na ideone.com.
Przy okazji znikną problemy poruszane w wymienionym na samy początku wątku, problemy z kopiowaniem, a także problem polskich liter w tagu bbone i brak wsparcia bbone dla niektórych języków, czy ich wersji, np F#, C++14 itd.