11 / 11
Sep 2016

Witam.

Miałem sporą przerwę od SPOJA. Zauważyłem, że wchodząc na polską stronę, jest ona po części w języku angielskim (np. zakładka problemy nazywa się PROBLEMS, ale kategorie są już nazwane po polsku tzn. łatwe, średnie, trudne). W dodatku chcąc sprawdzić statystyki mojego profilu przekierowuje mnie na angielską wersję i zamiast koło 90 rozwiązanych zadań mam 1 testowe z wersji angielskiej. Dlaczego tak się dzieje? Kiedyś wszystko działało jak należy.

• created

Aug '16
  • last reply

Sep '16
  • 10

replies

• 1.5k

views

• 5

users

• 1

link

statystka istnieje, tylko trudno się do niej dostać
można przez ranking, lub z listy rozwiązań konkretnego zadania wybierając konkretnego użytkownika

Dziękuję za podpowiedź. Pytanie jest czy sytuacja taka już pozostanie? Administratorzy strony nie zamierzają z tym nic zrobić? Irytujące jest zresztą samo automatyczne przekierowanie z polskiego spoja na angielski...

!!?? Nic takiego nie zauważyłem. Bez klikania Cię automatycznie przekierowuje?

Jaka sytuacja?

Co z czym mają zrobić? Jeżeli faktycznie zamierzają coś zrobić, to na razie tylko oni to wiedzą, więc to ich należałoby o to spytać. Spytać, ale bardziej konkretnie. Jeżeli tu zadajesz takie pytania, to pytasz innych użytkowników forum - admini nie mają czasu na czytanie forum - mają ważniejsze i bardziej interesujące sprawy na głowie.

Możesz spróbować skontaktować się z adminami. Powtarzając jednak to, co odpisuje się zawsze przy tego rodzaju pytaniach: "Admini za często na forum polskiego SPOJa nie zaglądają". Nota bene kolejne poprawki są wprowadzane i wszystko działa coraz lepiej więc w końcu sytuacja powinna ulec zmianie.

A że wprowadzane są baaaardzo ślimaczym tempem... :wink:

PS
Widzę, że spóźniłem się o kilka(naście) sekund... To ślimacze tempo mi się udzieliło.

Pierwsza zasada inżynierii - nie poprawiaj, jak działa, więc co niby chcecie poprawiać - może bardziej konkretnie?

Nie wiem, skąd takie wnioski? Przecież nie wiesz, co admini robią i co poprawiają. Tego nie da się zawsze zauważyć "gołym" okiem.

1) Gdy forum działa - w sensie egzystuje na tym smutnym świecie, ale napisanie posta zajmuje nieraz godzinę bo i za dwudziestym razem nie da się tego zrobić - jednak potrzebne są poprawki. U mnie problem zniknął chyba na początku lipca. Domyślam się, że wprowadzono poprawkę. Ściślej: ja nic nie zrobiłem więc podejrzewam, że administracja coś zrobiła.
2) Chodziło mi właśnie o te zauważalne zmiany. Skądinąd uważam je za najmniej ważne i nie wątpię, że admini zajmują się innymi oraz ważniejszymi problemami niż umożliwienie użytkownikom zadania po raz enty tego samego pytania.

Tu przydałoby się uniemożliwienie .... :wink: i pewnie były czynione w tym kierunku, niestety nieskuteczne próby.

@narbej Ty tak poważnie? Nie dostrzegasz różnicy i problemu czy nie chcesz dostrzegać?
Wchodzisz na polski spoj, brak statystyk. Klikasz w My profile i przekierowuje na angielskiego spoja. To chyba nie tak powinno działać prawda? Poza tym brak wszelkiego rodzaju statystyk które są po angielskiej stronie. Brak tutoriali, czegoś w stylu nauki programowania, czyli rozwiązywania kolejno podstawowych problemów...
Również mam pytanie czy ktoś to poprawi?

Czy to jest ten problem?
Ja klikam, tylko wtedy jeżeli chcę szybko znaleźć się na angielskim, jeżeli nie chcę to nie klikam. Jeżel chcę obejrzeć swoją statystykę, to mam na to wiele różnych [swoich :wink:] spsobów + ewentualnie, gdy jestem na polskim klikam w submision history, a potem w narbej.

Po co komu statystyka, jeżeli dopiero zaczyna raczkować i uczyć się programowania? A dla kogoś, kto stanął już na nogi, to chyba żaden problem trochę pokombinować i dostać się do swojej statystyki. Jeżeli tego nie potrafi, to jak chce rozwiązywać trudniejsze zadania?
Czy nie dostrzegam problemu? Oczywiście że dostrzegam, ale taki problem to dla mnie żaden problem. Wolę, żeby spoj działał z takim drobnym problemem, niż miałby przestać działać w ogóle i to wtedy dopiero byłby problem.

Kto to wie? Domyśl się sam [podpowiadałem już to nawet w tym wątku :wink: ]

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 185 Jan 30
System SPOJ 2 126 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.