Dlaczego daję ten kod do oceny sędziemu wyskakuje mi błąd kompilacji. Pytanie dlaczego?
created
last reply
- 3
replies
- 776
views
- 4
users
- 2
links
Dlaczego daję ten kod do oceny sędziemu wyskakuje mi błąd kompilacji. Pytanie dlaczego?
Długo się zastanawiałem nad tym pytaniem, ale przyznaję, że nie znam odpowiedzi. Nie wiem dlaczego dajesz sędziemu ten kod do oceny.
Ponadto jeśli zaczynasz, przeczytaj koniecznie.
Jak wybierasz c++4.3.2, masz błąd kompilacji: https://pl.spoj.com/status/PA05_POT,sogod/, przy innych wersjach kompilatora, nie ma błędu. Ewentualnie kliknij tam w błąd kompilacji w kolumnie result to przeczytasz opis błędu.
Linijka 12 w twoim kodzie jest i zbędna i błędna [moim zdaniem], a kod też nie jest poprawny, potestuj - wklejając testy do okienka stdin na ideone.com1
PS
Wysłałem twój kod i uzyskałem taki opis:
prog.cpp: In function ‘int main()’:
prog.cpp:55: error: ‘exit’ was not declared in this scope
PS 2
Zamiast pytać dwa razy dlaczego, lepiej zrobić to [zapytać] raz a porządnie - np dodając “, jak”. Pisanie kodu i pytanie na forum to nie pisanie literatury a potem niech czytający zgadują i domyślają się co autor miał na myśli. To nauka ścisła jak matematyka.
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
FR_20_02 - Poszukiwacze skarbów - Błąd w testach? | Zbiór zadań | 1 | 73 | Apr 2 |
PP0504B - StringMerge - w języku C | Zbiór zadań | 5 | 181 | Jun '24 |
MBPROB01 - History version in plaintext pl.spoj.com | Zbiór zadań | 6 | 149 | Jul '24 |
TFRACAL - Kalkulator ułamków | Zbiór zadań | 2 | 124 | Feb 1 |
TOPSORTL - Porządek leksykograficzny w grafie | Zbiór zadań | 3 | 124 | Jul '24 |