4 / 11
Mar 2017

Może ktoś dać jakąś wskazówkę dlaczego sędzia wyświetla błędną odpowiedź?

• created

Mar '17
  • last reply

Mar '17
  • 10

replies

• 1.1k

views

• 3

users

• 2

• 2

links

Przejrzałem parę tematów z tym zadaniem ale nie potrafię znaleźć wartości dla których mój program wyświetla nie poprawny wynik. Może mi ktoś wskazać takie wartości?

trochę słabo się przyjżałeś. oto 1 post pod 1 wątkiem:

PS najlepiej poczytaj sobie cały ten wątkek z którego ten post pochodzi

Sprawdziłeś mój kod, czy tylko nabijasz sobie posty? Mój program dla liczb >=9 wypisuje 0 0. Czytałem ten wątek i dalej nie widzę problemu z moim kodem.

Masz dwa błędy. Mają one związek z definicją silni i wypisywaniem wyniku. Kod nie przechodzi nawet dla przykładowego testu pod treścią zadania.

Dla danych wejściowych:
2
1
4 mam wynik:
0 1
2 4, przynajmniej w Visualu w którym koduje.
Co do wypisania wyniku to chodzi o to że w printf powinien być jeszcze znak końca linii? A co do błędu z definicją silni, to niektórzy pisali programy gdzie definiowali silnia jako typ long long ale czy jest to potrzebne skoro 9! spokojnie mieści się w zakresie int?
Czy te błędy mają jakiś związek z tym że mój program zajmuje znacznie więcej pamięci niż programy które zostały zaakceptowane?

Tak, chodziło o znak nowej linii. Bez tego kolejny wynik sklejał się z poprzednim.
Drugi błąd nie ma nic wspólnego z typem zmiennej ani z pamięcią.
Definicję silni znajdziesz na wikipedii oraz w treści zadania.

Drobiazg. Usuń teraz link do swojego kodu i następnym razem podpinaj się pod już istniejące wątki do zadań. Wtedy nikt nie będzie się irytował, ani zarzucał Ci, że nie przeczytałeś poprzednich porad do danego zadania.