5 / 7
Feb 2018

Problem mam taki jak napisałem w temacie.
Ideone z jakiegos powodu zawsze odrzuca ostatnia w prowadzona fraze. Pomimo ,iż ten sam kod działa na CodeBlocksie prawidłowo i strumień wyjściowy wyrzuca prawidłowe zliczenia wszystkich liter.
Dla 5 wprowadzen ,zlicza tylko 4 frazy.
Czysciłem bufor strumienia wejsciowego, przed kazdym pobraniem
cin.clear();
cin.sync();
W symulacji dla 1 wejscia daje puste wyjscie.
Nawet pobrałem pierwsza wartość do stringa i funkcja atoi nadałem wartość int’owi, aby wykluczyc możliwość pozostawienia śmieci przez obiekt cin(wyczytałem ,że może zostawiać znak /n w buforze pomimo tego bufor i tak oczyściłem, więc pewnie robię gdzieś jakiś inny błąd).

Link do mojego kodu na IDEONIE41

• created

Feb '18
  • last reply

Feb '18
  • 6

replies

• 1.5k

views

• 4

users

• 6

links

Bez tych linii działa lepiej:

if (cin.good()!=1)
    return 0;

@deffor, w zasadzie masz już AC, ale jeszcze moja rada. Ludzie wymyślają wielkie rzeczy [i programy] z lenistwa. Nie chciało się naszym przodkom nosić ciężarów na plecach, więc wymyślili koło. Podobnie jest w programowaniu. Gdybyś w swoim programowaniu [codowaniu] nie posługiwał się metodą copy paste, to może z “czystego” lenistwa wymyśliłbyś dużo lepszy program? Ale nie od razu Rzym zbudowano!

Moja propozycja, przemyśl: Jak zdobyć szacun na SPOJu i najlepiej zastosuj się, a wtedy od razu mogę, jeżeli będziesz chciał, wysłać Ci na priv. mój jakiś stary kod do tego zadania lub napisać specjalnie dla Ciebie nowy, zupełnie od zera, w celu przestudiowania. Ewentualnie, mógłbym, krok po kroku, poprawiać twój własny kod, tak aby na koniec, mógłbyś uzyskać w miarę “piękny” i “czysty” kod. :wink:

Dziekuje za wzkazòwki. Tez nie podobala mi sie idea z tyloma opcjami w switchu,ale na obecna chwile nie mialem lepszego pomyslu. Postaram sie jakos go skrocic, bo ten switch po prostu wyglada paskudnie :wink: Nie chce całego kodu do analizy ,bo to jest dla mnie jak gra na cheatach. Ewentualnie małe wskazòwki , nakierowanie (uczę się C++ od 1.5miesiaca i jestem otwarty na wszelkie porady).

Więc proszę, przeczytaj link w mojej podpowiedzi, a wtedy pewnie nie tylko ja też będę bardziej otwarty na wszelką pomoc ;-). Całkowicie bezinteresowna pomoc i porady nie jest niestety doceniana ;-( - mówię z własnego doświadczenia.

Czy z odpowiednich źródeł? :wink: :wink: /*

/* Uśmieszki były dla wtajemniczonych :wink:

Poprzez link do metod (nie) programowania dojdziesz do wszystkiego co związane z nieodpowiednimi źródłami.