1 / 5
May 2016

Nie wiedziałem gdzie o tym napisać, komentarz nie wydawał mi się zbyt dobrym pomysłem, więc powiem o tym tutaj. Testy w zadaniu pozwoliły mi dostać AC z błędnym algorytmem. Wykorzystałem tu pewien algorytm (o którym nie napiszę tu dosłownie, bo to gotowiec), początkowo błędnie.

Błędne zgłoszenie - 16905409:
const int DEFF_BIT_MASK=4, BIN_SIZE=(2<<DEFF_BIT_MASK), MAX_VAL=10e6;;

Poprawne zgłoszenie - 16905464 :
const int DEFF_BIT_MASK=10, BIN_SIZE=(2<<DEFF_BIT_MASK), MAX_VAL=1e9;

Wrzucam tylko fragment, MAX_VAL to oczywiście maksimum, które przyjąłem. Pierwsze jest błędne(10^7, zamiast 10^9), a mimo to program przechodzi.

Nie wiem czy to co tu piszę ma jakiekolwiek znaczenie, ale jeżeli ktoś by się tym zainteresował (ze strony administracji oczywiście) to proszę o jakąś odpowiedź :smiley:

• created

May '16
  • last reply

Feb '24
  • 4

replies

• 733

views

• 4

users

Jak najbardziej tutaj, ewentualnie zamiast w dziale zbiór zadań, myślę, że może lepiej byłoby w dziale system spoj.
To co piszesz i tak nie jest widoczne zwykłym śmiertelnikom [przede wszystkim twoje zgłoszone kody], a opis w twoim poście jest dla mnie nie zrozumiały. Trudno mi więc wypowiadać się na ile jest błędny twój AC 100% kod a na ile wadliwe testy.

Obawiam się, że może to być bardzo mało skuteczna prośba o odpowiedź. Musiałbyś napisać albo do autora zadania [nie wiem, czy jeszcze tu zagląda?] lub faktycznie do adminów [też tu raczej nie zaglądają, a jeżeli już, to od wielkiego święta], chyba: contact@spoj.com

Wykorzystam okazję i zapytam z czystej ciekawości, bo zastanawiało mnie to od dłuższego czasu.

Dlaczego admini nie patrzą na forum?

Ciekawość nawet czysta, to pierwszy stopień do piekła :wink: Ale mimo tego, też zapytam. Czemu mieliby tu zaglądać? Co tu takiego interesującego mogą znaleźć. Jeżeli nie potrafisz sobie na to odpowiedzieć, podpowiem, nic. Oczywiście, jak napisałem, od czasu do czasu pewnie zaglądają [od wielkiego święta] ale nie sądzisz chyba, że będą dyskutować i po raz n-ty odpowiadać jak rozwiązać jakiś tam problem z zadaniem, o którym już napisano milion postów i setkę wątków?

7 years later
while (std::cin >> a) {

Nie wiem czemu nie przechodzi w Swifcie, ale w C++ kończyłeś pętlę zbyt szybko.