1 / 8
Nov 2015

Czy są jakieś zasady pisania komentarza pod zadaniem.

Byłem cierpliwy do czasu. Prawie zawsze po ukończeniu zadania piszę jakiś komentarz.
Zauważyłem, że spora ich ilość jest kasowana. Ok rozumiem nie podoba się?!!?!?!

Przeważnie. Moje komentarze mają naprowadzić na nie popełnianie błędów. Albo unikniecie jakiejś pułapki. Czasami może nie mają sensu bo mają tylko wskazać, zadanie bez haczyków. Przechodzisz na lajcie.

No ale ludzie. Prawie wsyztsko co piszę nawet te 'pomocne' ostatnio jest kasowane.

komu to przeszkadza. Komentarze nawet te durne zawsze pomagały mi w rozwiązywaniu zadań W SZCZEGÓLNOŚCI gdy zaczynałem swoją przygodę ze spojem.

Także jakieś zasady pliz. Bo to wkurza.

Pzdr. Filystyn.

PS (mi się forum podoba bo na starym nawet zalogować się nie dało)

• created

Nov '15
  • last reply

Nov '15
  • 7

replies

• 683

views

• 4

users

• 2

Osobiście uważam, że pod zadaniami nie powinno być żadnych komentarzy. Jeśli są oznacza to, ze w zadaniu są jakieś niejasności, które trzeba dodatkowo wyjasniać. Czyli treść jest niedopracowana.

Bardzo dobrze, że chcesz pomóc osobom, które poźniej będą się zmagać z danym problemem.
Tylko, ze wskazówki zaraz pod treścią zazwyczaj psują satysfakcję z samodzielnego rozwiązania zadania. Jeśli ktoś nie może sobie poradzić z zadaniem, ma od tego forum. Tu możesz się udzielać pomagając innym.

Co do kasowania komentarzy, wg mnie to dobra tendencja. Pod niektórymi zadaniami powstawały całe dyskusje i w końcu ktoś zrobił z tym porządek.

To w takim razie powinno być jak już ktoś chyba nawet zasugerował. Miejsce na forum gdzie się wpisuje coś na temat zadania. Przy czym. Chodzi o to, żeby zaraz mi ktoś nie powiedział.

"Hej kolego. Przestań spamować forum zawsze jak rozwiążesz zadanie".

Niezależnie co się stanie. Zamierzam zastosować się do Kol. rady.

Pzdr. Filystyn.

Zasady umieszczania komentarzy pod zadaniem:
1. Nie nadsyłaj żadnego kodu źródłowego tutaj!
2. Proszę zamieszczaj krótkie uwagi i komentarze, nie spamuj!
3. Szerszą dyskusję (wskazówki, pomysły, rozwiązania) znajdziesz na forum.
4. Autorzy zadań mogą usunąć lub ukryć dowolny komentarz ...

AD 2
Jeżeli każdy po zrobieniu zadania, napisze: "fajne, łatwe i przyjemne zadanie", to nie jest to żadna konstruktywna uwaga/komentarz, tylko zwykły spam, zaśmiecający i zajmujący miejsce na wartościowe uwagi.

PS
Jako moderator usuwam w miarę możliwości te wszystkie niepoprawne komentarze [został jeszcze ogrom], więc mam prośbę, bądź tak miły i oszczędź mi tej niepotrzebnej pracy.

W jaki sposób?

"Klikając" ["myszą"] w czerwony napis: usuń
To jest pkt 4, a nie pkt 1, w uwagach, pod każdym? [jeszcze wszystkich nie sprawdziłem] zadaniem.

Niestety, aby to zobaczyć, trzeba chyba spełnić kilka warunków. O oczywistych nie będę pisał. Ale:
1. trzeba być zalogowanym
2. trzeba być autorem zadania, do którego chce się kasować komentarze
3. należy powiększyć czcionkę w swojej przeglądarce - uwagi są napisane bardzo małą czcionką.

Jeżeli nie spełni się tych kilku warunków [może są jeszcze jakieś, nie jestem ani autorem ani adminem SPOJ'a] nie zobaczy się nic z tych rzeczy.

Nie mogę usuwać komentarzy pod moimi zadaniami, nawet własnych. Wygląda na to, że ten komunikat wprowadza w błąd.

Możliwe, ale ja tego nie wiem, ani nie widzę [błędu]. Mam ciut większe [niż problemsetter] uprawnienia. W takim razie zostaje tylko zgłoszenie/prośba o wyjaśnienie na: contact@spoj.com,

PS
Edytować komentarzy ja też nie mogę. Przy edycji widzę czyste okno. Jeżeli jednak chcę, to po prostu piszę je [komentarze] na nowo [lub kopjuję stare].

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 196 Jan 30
System SPOJ 2 139 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.