Dopiero zaczynam programować i trafiłem na tę stronę.
Mam problem z tym kodem.
Treść zadania:
GLUTTON - Obżartuchy
Co roku w Megabajtolandii Prowadz się Zlot Obżartuchów. Podczas każdego zlotu tradycją jest, że codziennie jest wszystko uczestnicy obżerają się ciastami przez całą dobę non-stop, nie spełnia ani ułamka. Jak tylko obżartuch kończy jedno ciastko do czasu, aby zabrać się za następną pomoc, co się zdarzyło, kiedy się uczestnik nie skończył. Kolejnym ważnym elementem jest to, że każdy z nich ma swoje ciastko w niezmiennym przez całą dobę, charakterystycznym dla siebie tempie.
Na najbliższegoszy Zlot są zaproszone tylko te obżartuchy, które już uczestniczyły w poprzednich Zlotach. Przedmioty te sprzedają się w różnych częściach świata. Na podstawie tych danych, organizatorzy Zlotu chcę określić ile zachować zakup ciastek. Sytuacja utrudniająca spożywanie żywności w sklepach spożywczych.
Zadanie
powinno odbywać się w sposób bezpieczny i łatwy w odbiorze.
Ze względu na
cechy charakterystyczne, na przykład, pojawią się na wejściu. Każdy zestaw ma następującą postać. W pierwszej linii zwykle się spacją (1 ≤ N ≤ 10.000, 1 ≤ M ≤ 1.000.000.000). Oznaczają one jedną połowę wybranych zakżartów na Zlot oraz szerokość ciastek w jednym dokumencie. Kolejne N wiersze dotyczą jeszcze mniej niż 100 000. Są to czasy (w sekundach) do dzieci jednorazowych przez kolejne obżartuchów.
created
last reply
- 8
replies
- 962
views
- 4
users
- 4
link