1 / 4
Sep 2020

Cześć,
Jestem tutaj początkująca osobą, zaczynam dopiero przygodę z Javą, więc uprzedzam z góry, że moja wiedza opiera się na tutorialach internetowych.
Program napisany w najnowszej wersji Javy, skompilowany w Intelijii, działa. Natomiast po wrzuceniu na SPOJ pokazuje problem. Próbowałem wyszukać błąd na IDEONE ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Zerżnąłem program z tutoriala do SPOJa z youtube’a, mimo tego dalej jest problem. Co prawda był on napisany w C#.

Czy mógłbym prosić o nakierowanie lub lekką pomoc? Doszedłem do wniosku, iż problem leży w odczytywaniu, ale nie bardzo rozumiem dlaczego, skoro w Intelliji wszystko działa. Wstawiałem pomocnicze print’y i po wejściu do pętli nie wypisuje nic.

• created

Sep '20
  • last reply

Sep '20
  • 3

replies

• 618

views

• 2

users

• 1

like

• 1

link

Nie powinieneś używać jednego scannera w całym programie? Teraz przed każdym odczytem tworzysz nowy

Problem w tym, ze po wczytaniu Inta miał problem z wczytaniem Linii, dlatego użyłem dwóch. Program nie czyta wejścia po przeczytaniu Inta.

Kurcze, gdzieś musiałem mieć błąd. Przetestowałem jeszcze raz na jednym scanie, wystarczyło przed pętla dodać scan.nextLine(); Java po wczytaniu inta czy ta chyba znak nowej linii :slight_smile: Przepraszam za niepotrzebny temat.

Suggested Topics

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.