Czy taka kwalifikacja rozwiązania może być spowodowana przez zbyt wolne połączenie sieciowe?
created
last reply
- 11
replies
- 1.6k
views
- 6
users
- 5
links
Czy taka kwalifikacja rozwiązania może być spowodowana przez zbyt wolne połączenie sieciowe?
Na start: http://pl.spoj.com/embed/rules51
W kompilatorze kod źródłowy tylko się kompiluje [albo aż]. Masz na myśli swoje IDE.
U Ciebie kod wykonuje się szybko, bo wykonuje się dla bardzo małych testów [w porównaniu do SPOJ’a].
Jeżeli chodzi o szybkość [wolność] połączenia internetowego, jest zupełnie bez znaczenia. Czas zaczyna się liczyć dopiero po dostarczeniu[w całości] i skompilowaniu twojego kodu na SPOJ’u i nie ważne jak szybko to nastąpi - ten czas nie jest liczony.
PS
Dodatkowe linki:
Dopiero wczoraj dowiedziałem się o SPOJ i jeszcze nie do końca rozumiem kryteria walidacji kodu do zadań.
Czy jeśli mój kod jest odrzucany z komunikatem o przekroczonym limicie czasu to jednoznacznie świadczy to o tym, że program jest zbyt zawiły i powinien zostać uproszczony?
Na przykład moje rozwiązanie zadanie “Dwie cyfry silni2”, jest odrzucane właśnie z takim komunikatem.
Czy to oznacza, że mój program jest po prostu nieefektywny i powinienem całkowicie zmienić podejście?
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
<gmp.h> dla języka C | System SPOJ | 1 | 190 | Jun '24 |
Forum is back! | System SPOJ | 1 | 165 | Jan 30 |
Wyzerowanie profilu | System SPOJ | 2 | 105 | Apr 15 |