Rzeczywiście - wcześniej warunek, który sprawdzał hasła był zły, a właściwie go nie było. Teraz jak widać wszystkie przykłady są poprawnie wykonywane, a sędzia nadal odrzuca…
Login:
od 3 do 12 znaków - jest;
tylko litery oraz cyfry - jest.
Haslo:
od 5 do 15 znaków - jest;
co najmniej jedna wielka, mała, cyfra i znak specjalny - jest.
skoro mimo podpowiedzi nie znalazłeś błędu, to podpowiedź wysyłam jako prywatną - może jeszcze ktoś wpadnie w tę pułapkę - jak już rozwiążesz problem, to usuń kod i nie chwal się co to było
Po wielu próbach niestety nie rozwiązałem zadania. Jeszcze coś gdzieś przeoczyłem, pomoże ktoś? Bo nie mam już kompletnie pomysłu co może być nie tak. Błąd "Błędna odpowiedź"
Kod
Musisz dostosować się do kolejności podanej w zadaniu. W przypadku rejestracji gdy podany zostanie zajęty login i błędne hasło musisz wypisać “Blad”, a nie “Login zajety”.
PS. Spróbuj skrócić trochę kod i rozdziel warstwę logiki od operacji IO.
Dziękuje wszystkim za pomoc. Dopiero dzisiaj udało mi się usiąść do tego zadania i je zrobić. Udało się, jeszcze raz dziękuje za pomoc.
Dokładnie jak pisze hipcia - trzeba dostosować się do kolejności w zadaniu.
Proszę o podpowiedź dotyczącą tego zadania, już naprawdę mam mam dosyć a jestem zbyt uparty żeby sobie odpuścić. Mój kod https://pastebin.com/hEccTrmB20 oraz jeszcze zapytam czy tu może być problem z podawaniem wartości przez cin?
Problem polega między innymi na tym, że twoje rozwiązanie nie jest poprawne nawet dla testów przykładowych z zadania, więc będzie WA.
I tu pytanie, czy Ty testujesz swoje rozwiązanie i jeżeli tak to jak?
Można testować u siebie, albo na ideone.com6 - po wklejeniu przykładowego wejścia z zadania lub swojego/innego testu do okienka stdin : https://ideone.com/LE9LpC7 [podałeś błędny - nie kompilujący się kod, poprawiłem go, tylko tak aby się kompilował].
W twoim programie, wszystkie cout << "login...., cout << "register .... są zbędne i są błędem. Wczytywanie danych też masz błędne.
Poprawnie możesz tak jak zaproponował @hipcia:
int main () {
// deklaracja potrzebnych zmiennych -
while (cin >> command >> attemps) {//powtarzaj, dopóki są jeszcze dane do wczytania
if (command == "register") {
//twój kod obsługujący rejestrację powtórony attemps razy
}
else {
// twój kod obsługujący logowanie powtórzony attemps razy
}
}
PS
Jeżeli wzorujesz się na stylu Stańczyka, to jego książka nie jest do nauki języka C++, a dodatkowo jest już nieco przestarzała.
Makra w C++ to spadek po języku C, i w C++14 np.: zamiast makra FOREACH: