1 / 5
Oct 2015

Dobry.
Widzę, że na zadaniu LINK10 jest opcja ściągnięcia zadania jako PDF. Niestety niektóre zadania wymagają większej ilości czasu i pomyślenie nad nimi. Ale klikając w owy przycisk dostaje pusty PDF.
Przeglądarka to Chrome. Niestety problemu także nie rozwiązuje ściągniecie tego pustego PDF na kompa. Są jakieś dane, ale żaden program do przeglądania PDF mi go nie chce otworzyć.

• created

Oct '15
  • last reply

Oct '15
  • 4

replies

• 854

views

• 3

users

• 2

links

Skorzystaj z konwertera online html to pdf (jest sporo takich)
lub skopiuj treść zadania do arkusza tekstowego typu Microsoft Word lub OpenOffice Writer i eksportuj do pdf.

Wydaje mi się, że bardziej chodzi tu o bardzo prostą zasadę. Jeżeli coś jest to powinno działać. Jeżeli nie działa, to admini powinni z tym coś sensownego zrobić, najlepiej naprawić, a w ostateczności po prostu usunąć z widoku i z oczu! Starzy wyjadacze spojowi, doskonale wiedzą, że opcja pdf, ps, książeczka itp itd już od dłuższego czasu nie działa i nie klikają na nie, ani nawet nie próbują tego faktu zgłaszać adminom, po co, było to już zgłaszane i nic.
Co mają jednak zrobić nowi użytkownicy? Klikają, pytają, a tu zaskoczenie, prawie wszystko działa ok, a to jedno [no powiedzmy kilka] nie. Nie mam już siły [na adminów] biedni userzy nie są tu niczemu winni.

Wyszedłem z założenia, że możliwe coś źle zrobiłem lub trzeba odmówić specjalne zaklęcie, żeby wygenerował się plik. Niestety z braku czasu, rzadko używam SPOJa. Forma PDF by ułatwiła mi zadanie, ponieważ mógłbym pomyśleć na spokojnie nad kartką i ołówkiem np w bibliotece z pdf, a zakodować tylko w domu. Jeśli pierwszy proces byłby efektywny to, drugi proces to zwyczajna formalność.
Oferta konwertowania lub kopiowania jest dobra do póki, gdy chce tworzyć pojedyncze pliki. Ale nie jest opcją gdy chce np 50 plików. Oczywiście na własny użytek. Nie jestem nauczycielem oraz nim raczej nigdy nie zostanę.

Przykro to słyszeć ;-(

Kiedyś ściągnąłem sobie "książeczkę" z kompletem zadań, ale to było kiedyś, więc były tam tylko te zadania, które wtedy były, brak najnowszych. Jeżeli chcesz, mogę spróbować poszukać [na starym kompie] i mogę spróbować Ci wysłać.

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 197 Jan 30
System SPOJ 2 142 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.