Witam!
Próbując rozwiązać zadanie o tytułowych obżartuchach już na początku napotkałem problem, a mianowicie próbując uruchomić go w celu sprawdzenia dotychczasowej poprawności zostałem zapytany o podanie ilości testów, a następnie ilosci obżartuchów i ciastek w jednym pudełku lecz zaraz po tym program oddaje liczbę zamiast przejśc do kolejnej pętli, w której zapyta o czasy każdego z obżartuchów. No ale postanowiłem dokończyć kod troche ,na ślepo’’. Jednak nadal nic. Postanowiłem sprawdzić zadanie licząc, że możę SPOJ nie zaakceptuje zadania lecz chociaż pokaże błędy, których Code::Blocks nie pokazuje mnie lecz i to na nic… Skrozystałem także z ideone.com1. Tam udało mi się wychwycić kilka błędów jak literówka przy includowaniu biblioteki cmath lub brak “int” przed “i” w pętlach for. W tym momencie nie pokazują mi się żadne błędy lecz nadal kod zdaje się zatrzymywać “cin” w pierwszej pętli i oddaje jakiś wynik zamiast kontynuować. Czy źle zagnieździłem pętla czy może popełniłem jakiś kardynalny błąd. Z góry przepraszam jeśli jest to trywialnego lecz dopiero niedawno zacząłem naukę strikte programowania.
Oto mój kod:
#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;
int ileTestow, ileObzartuchow, ileCiastek;
int doba = 86400;
int main()
{
cin >> ileTestow;
int pudelka[ileTestow];
for (int i=0; i<ileTestow; i++)
{