1 / 7
Jan 2015

Witam.
Natknąłem się na dosyć nieprzyjemną niespodziankę, a mianowicie w pewnym momencie SPOJ zaczął odmawiać przyjmowania ode mnie rozwiązań zadań.
Ale po kolei.
Przesłałem rozwiązanie do zadania 4617. PTwPZ Bzykacze (ID 13330669). Pojawiło się na liście ze statusem "oczekuje na wykonanie..." i tak już zostało... W ciągu kilku minut pojawiło się kilka następnych zgłoszeń od innych użytkowników z różnymi statusami (AC, WA, TLE) a moje zgłoszenie sobie czekało nadal. Wysłałem je po raz drugi (ID 13330754). To samo - "oczekuje na wykonanie...". unamused Zauważyłem, że na liście jest jeszcze jedno zgłoszenie (ID 13330580) z podobnym problemem. Po następnych kilku minutach chciałem jeszcze raz ponowić próbę zgłoszenia. Niestety, tym razem SPOJ z marsem na czole zakomunikował mi urzędowym tonem w dwóch językach naraz: "Wystąpił błąd Your 2 solutions are in the queue. Please wait for the results before sending next.". imp
Od tej chwili nie mogę już zgłaszać rozwiązań ani zadania 4617, ani żadnego innego.
A miało być tak fajnie... frowning

• created

Jan '15
  • last reply

Jan '19
  • 6

replies

• 1.1k

views

• 5

users

• 1

link

Owe zadanie w chwili bieżącej jest umieszczone na clusterze Pyramid, który jest aktualnie wycofywany z użycia (na stronie jest napisane, że jest "przestarzały"). Kolejne zadania z Pyramida przenoszonę są na Cube'a. Jeszcze nie wszystkie spotkało takie szczęście. Twoje zgłoszenie będzie za jakiś czas sprawdzone i nie przepadnie (za ile, to nie wiem - może to być kilka minut, godzin, etc). W międzyczasie polecam rozwiązywać zadania (a jest ich zdecydowania większość) z nowego clustera, który nie robi takich problemów.

Oba zadania, bzykacze i te drugie - zegar są jeszcze na starym clastrze. Mozesz, przy swoim zgłoszeniu, kliknąć na biały kwadracik - między kolumną ID, DATĄ i na samym dole wybrać z rozwijalnej listy selected submisions: Disqualify, a potem execute. Potem, wybierać, na razie tylko te zadania, które już są już na nowym clastrze [cubic].

Dzięki za radę i błyskawiczną odpowiedź. Zupełnie zapomniałem o tym Disqualify. Zadziałało. smile

4 years later

Witam, mam ten sam problem:

Wystąpił błąd
Your 2 solutions are in the queue. Please wait for the results before sending next.

Pomoże ktoś??

a mówią, że młodzież teraz niecierpliwa jest - chyba że on ze starszego pokolenia :slight_smile:

Suggested Topics

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.