4 / 4
Dec 2014

Napisałem takie oto rozszerzenie do Google Chrome'a:
https://chrome.google.com/webstore/detail/ultimate-spoj-rank-tracke/gjpailejdpdagnjdddpgpdlkfknlfncj2
Nie tylko śledzi ranking użytkownika w jednym z 7 dostepnych kontestów, ale także może wyświetlić tabelę z rankingami do 5 użytkowników dla każdego z tych 7 kontestów.
Nie będę się rozwodził nad szczegółami, jako że wszystko jest opisane w linku.

Co do implementacji, to jeśli jest możliwe pobranie rankingów wszystkich użytkowników z 1 strony (np. ze SHORTENa) to robi to tylko raz.
Wszystkie dane są trzymane w ciasteczkach, więc trzeba je odblokować.
Użyte technologie: jQuery i Bootstrap.

Jeśli macie jakiekolwiek propozycje, to zachęcam by się nimi podzielić.

Smacznego. smile

PS Fragment screena, żeby przykuć Waszą uwagę:

• created

Dec '14
  • last reply

Dec '14
  • 3

replies

• 549

views

• 2

users

• 1

link

Ten ranking pierwszej wprowadzonej osoby jest głównym featurem. Pomyślałem jednak, że wprowadzę tę tabelę, gdyż userzy będą mogli tak czy inaczej zobaczyć swój ranking w danym konteście, a po kliknięciu będzie możliwość wyświetlenia dod. informacji. Obie funkcjonalności są odseparowane i 1 nie ma wpływu na drugą (poza tym, że trzeba wprowadzić dane, żeby aktualizował się ten ranking w ikonie.

Co do strzałek to ciekawy pomysł, ale nie mogę zrobić tego dokładnie jak chcesz. Tła rankingów mają ustalone kolory. Nie mogę więc ustawić dla różnych znaków różnych teł. Mogę jedynie (chyba) ustawić różne kolory znaków. Ale nie mogę ustawić czerwonego i zielonego, bo nie byłoby w ogóle ich widać dla niektórych rankingów. Tak więc albo ustawię strzałki w kolorze białym (jak pozostałe znaki) albo strzałka w górę będzie np. na biało, a w dół na czarno. Poza tym owe strzałki będą mogły się wyświetlać jedynie dla osób z rankingiem <1000, bo jedynie 4 znaki się mieszczą.

Super, takie strzałki też dadzą radę smile Myślę, że białe spokojnie wystarczą. Wreszcie jakaś przydatne rozszerzenie do przeglądarki smile

Mam jeszcze pytanie: jak mam ustawione odświeżanie co piętnaście minut to czy ranking spojpl faktycznie jest aktualizowany co 15 min w zależności od zrobionych zadań czy to np. jest to synchronizacja ze stroną rankingową Mariusza (która to aktualizuje się w nocy)?

Nie. Ustawienie odświeżania rankingu SPOJPLa co 15 min. nie ma sensu jako że sam ranking odświeża się do 24 h. Tak więc polecam ustawić dla SPOJPLa interwał na np. 2 godziny. Tzn. 15 min. też nie jest takie złe dla SPOJPLa, bo będzie pobierał tylko stronę:
view-source:http://www.mariosoft.pl/spoj/user.php?name=kokosek
A nie jest ona długa, więc i dużo czasu to nie zabierze.

Dzięki za miłe słowa. smile