Rozumiem, że masz na myśli adresy zaczynające się od kropki.
Z treści zadania: “w mailu może być wiele znaków kropki i każda musi znajdować się między dwoma znakami różnymi niż znak (.) i (@)” - nie wiem czy oznacza to, że kropka może czy nie może być pierwszym znakiem.
Sprawdziłem zaproponowany test i mój kod w odpowiedzi na zwraca “Tak”. W celu sprawdzenia czy może jednak masz rację dodałem warunek na adresy zaczynające się od kropki tak żeby wyjścei było “Nie” i zadanie dalej nie przechodzi. więc to zapewne nie tu leży problem.
ten tekst jest całkowicie jednoznaczny - jeżeli kropka jest pierwsza to nie znajduje się pomiędzy dwoma znakami
po “nie” dodałbym słowo “tylko”
zamiast warunku wykluczającego:
if (s[i]<char(46) || s[i]==char(47) || (s[i]>char(57) && s[i]<char(64)) || (s[i]>char(90) && s[i]<char(95)) || s[i]==char(96) || s[i]>char(122)) b++;
w przyszłości radziłbym używać negacji warunku dopuszczającego, jako dużo czytelniejszego oraz tajemnicze char(46) zastąpić przez ‘.’, inne char() też odpowiednio
na przykład:
if (!(x>='0' && x<='9' || x>=A' && x<='Z') b++;
natomiast test dla “nie tylko”
1
_@_.__
Dlaczego miałby dawać Nie? Ten przykład (według mnie) spełnia warunki zadania więc prawdopodobnie nie ma takiego testu i dlatego Twoje rozwiązanie przeszło.
(Oczywiście jeżeli dobrze zrozumałem treść).
edit:
[trzeci ciąg znaków składający się z 2 lub 3 liter]
chodzi o to?
edit2:
nawet jeżeli to w moim przypadku jeszcze coś trzeba
Faktycznie trzeci ciąg składający się z 2-3 liter uwzględniłem. Ten przypadek z
_@_.__
już nie przejdzie ale nadal nie zalicza mi zadania Zmiany w kodzie : https://ideone.com/EomO4S24
@yula nie chodziło o output. Jej chodziło raczej o input: https://ideone.com/dGc5ze11, tu 10 odpowiedzi zamiat 9.
Suggested Topics
Topic | Category | Replies | Views | Activity |
---|---|---|---|---|
TFRACAL - Kalkulator ułamków | Zbiór zadań | 2 | 194 | Feb 1 |
FR_20_02 - Poszukiwacze skarbów - Błąd w testach? | Zbiór zadań | 1 | 155 | Apr 2 |
SPOJ.com - Problem ZABAWA pl.spoj.com | Zbiór zadań | 6 | 139 | Jun 23 |