1 / 6
Nov 2009

Witam!
Po przekopaniu zasobów forum czas na zadanie pytań na które odpowiedzi nie znalazłem [w wersji pl]

Mam pytanie dotyczące możliwości utworzenia własnego SPOJa dla uczniów szkoły. Założenie jest takie, ze pojawia się możliwość rywalizacji w zamkniętym rankingu dla konkretnej placówki (lub grupy osób). Widziałem podobne rozwiązanie u prowadzącego laboratorium na uczelni.

Drugie pytanie dotyczy mojego profilu. W ustawieniach nie ma opcji do wpisania miasta, na forum i w pomocy systemu jest informacja, że należy wpisać miasto w pole "informacje dla organizatorów" - u mnie nie ma takiego pola confused

• created

Nov '09
  • last reply

Jun '16
  • 5

replies

• 993

views

• 5

users

• 4

links

1 month later

pl.spoj.pl jest jednym z konkursów SPOJ-a tyle, że ma swoją domenę.
Żeby stworzyć podobny konkurs na własne potrzeby (szkoły, koła zainteresowań, grupy znajomych, ...) wystarczy poprosić o odpowiednie uprawnienia, opis tu: spoj.pl/info/34 (u dołu strony).

Też mam pytanie, ale dotyczy ono rankingu we własnym konteście.
No więc utworzyłem już swój kontest, który jest dostępny dla wszystkich i w którym jedynym wyzwaniem jest skracanie kodu (na razie 8 zadań, ale będę dodawał, jak coś wymyślę): spoj.pl/SHORTEN14
Jednak mam problem z rankingiem. Na razie każdy użytkownik dostaje za zrobione zadanie 1pkt, a chciałbym, aby punkty za zadanie były przyznawane tak jak na polskim SPOJu w dziale challenge albo jakkolwiek, byleby punkty miały związek z długością kodu. Da się to zrobić czy muszę napisać własną sprawdzarkę?

Pytałem już na spoj.pl/forum, ale nikt nie odpowiedział, więc tu spróbuję szczęścia.

6 years later

Podłączę się do tematu odnośnie wgrywania własnego rankingu. Czy ta opcja została tymczasowo wyłączona, czy to może ja mam jakieś problemy, aby to wgrać ? Po wybraniu rankingu i języka oczywiście klikamy modyfikację, wszystko ok, ładnie się ładuje i jest napis "Kontest został pomyślnie zmodyfikowany". No to sobie czekamy i czekamy, 5,10,15 minut i nic. Wprowadzone zmiany nie zostają zaakceptowane. Jakieś propozycje ?

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 185 Jan 30
System SPOJ 2 127 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.