1 / 10
Sep 2015

Dzień dobry,

dzisiaj zauważyłem że SPOJ dokonał migracji na nowy system. Zmiany bardzo mi się podobają i przyjemnie zobaczyć odswieżony layout.

Nie mniej jednak logując się na stare (zmigrowane) konto zauważyłem że wszystkie moje zadania, które niegdyś rozwiązałem przepadły. Konto przetrwało ale zadania przepadły.

Stąd moje pytanie, ponieważ nie śledziłem dokładnie procesu migracji: Czy rozwiązane zadania będą do poszczególnych kont przypisane (czyt. później zmigrowane) czy należy robić od nowa confused

Pozdrawiam

• created

Sep '15
  • last reply

Sep '15
  • 9

replies

• 1.5k

views

• 5

users

• 1

like

• 5

links

U mnie przetrwały nawet rozwiązania jeszcze z 2013 roku, być może na twoim koncie "objawił się" jakiś bug.

@rafq musiałbyś, to opisać dokładniej, a chyba najlepiej na contact @ spoj . com , do adminów.
Migracja z piramid na cube była już jakiś czas temu i raczej nie było takich problemów [ja nie słyszałem]. Ostatnio była e-migracja ze starego forum na nowe, ale to też nie powinno stanowić takiego problemu. Rozwiązując zadania, powinieneś mieć kopie kodów na swoim kompie, [przecież je zawsze warto testować u siebie, czyż nie?], więc to też by rozwiązywało twoje problemy. Jeżeli nie robiłeś tak to warto zacząć, stworzyć u siebie strukturę katalogów, z jednym katalogiem na jedno zadanie i wtedy, [jak by co] nie trzeba robić zadań na nowo. No i backup jak wygląda każdy widzi/widział?

rozumiem, napiszę do Adminów w takim razie. Dziękuję za informacje.

EDIT: Mały update.
Zgodnie z poleceniem narbej'a chciałem zgłosić kilka zadań, które miałem zbackupowane.
Zadania te otwierałem bezpośrednio podając nazwę w adresie www tj. "spoj.com/problems/AL_13_10"3.

Co ciekawe na stronie zadania jest ono rozpoznawane jako rozwiązane ale na stronie profilu już takiej wzmianki nie ma.
Dodatkowo natrafiłem na mały problem: nie mogę ponownie zgłosić nowego rozwiązania do tego zadania.
Otrzymuję komunikat błedu:

Error Wrong problem!

Czyżby te problemy, które rozwiązałem kiedyś nie były "zatwierdzone" w nowej wersji SPOJ? Rozwiązałęm niewiele problemów ale tylko z polskiego spoja (może z 30) więc prawdopodobnym jest że rozwiązałem akurat te, które nie są rozpoznawalne/dopuszczon/ zaakceptowane w nowym spoju.

Nazwałbym to raczej nieśmiałą sugestią z mojej strony wink

Zadania te otwierałem bezpośrednio podając nazwę w adresie www tj. "spoj.com/problems/AL_13_10"

Powyższy adres: spoj.com/problems... jest adresem, na którym powstają wszystkie zadanie i zadanie nie jest tam dostępne dla polskiego spoja.
Dla polskiego, poprawnym jest z przedrostkiem pl np:
http://pl.spoj.com/problems/AL_13_102
a nowe zadania, które w kodzie mają AL, są najpierw dostępne, przez okres trwania kolejnej rundy, na algoliga.pl, a dopiero potem, po zakończeniu rundy, tam są blokowane [komunikat" error wrong problem"] a są udostępniane na pl.spoj.com.

U mnie problem jest podobny tzn. w zasadzie wszystkie rozwiązania poza bodajże jednym zostały usunięte - nie mam ich przypisanych do konta. Zadań było koło 130 więc strata boli, zatem dobrze, że przynajmniej sporą część miałem gdzieś na dysku i może z czasem je przywrócę... wink

@ranger05 Są tutaj: http://pl.spoj.com/users/ranger05/12

Żadne dane nie zostały utracone. Tak jak poprzednio zadania są powiązane z konkursem.

W przyszłości zamierzamy pokazać profil użytkownika w taki sposób aby dane o rozwiązanych zadaniach w różnych konkursach były dostępne w jednym miejscu. Na razie jest "po staremu".

Ok dziękuję na wyjaśnienie... po prostu uparcie klikałem w inną opcję szukając tam zadań. Wybaczcie panikę wink

@kuszi; @narbej
Teraz już widzę i rozumiem przyczynę problemu. Na pierwszym adresie podsumowującym profil od kusziego (Polski Spoj) są moje dotychczasowe zadaniana, natomiast na drugim adresie podsumowującym profil jest "ten Nowy Spoj". Wszystko jasne, dziękuję za wyjaśnienia.

Suggested Topics

Topic Category Replies Views Activity
System SPOJ 1 197 Jan 30
System SPOJ 2 142 Apr 15

Want to read more? Browse other topics in System SPOJ or view latest topics.