Pomagając innym, powinieneś poprzestać na swoich dcwóch pierwszych zdaniach. Podpowiadanie, poprzez pokazywanie działającego [AC] kodu nie jest dobrym pomysłem i nie jest tu na forum praktykowane.
Jednak Ty chciałbyś dodatkowo, przy okazji uzyskać opinie o swoim kodzie. Ponieważ uzyskałeś już ją od @mariusz193 i możliwe, że za chwilę ja napiszę parę słów, powinieneś usunąć link do pastebin.
Twój kod jest dokładnie tym o co chodiło w tym zadaniu, i masz prawo być z niego dumny.
Warto jednak wiedzieć o paru rzeczach, o których teraz pomyślałem
- Brak metryki zadania [autor, data itd] i komentarza. Komentarz powin ien zawierać bardzo krótki opis, co program robi, lub krótkie streszczenie kwintensencji treści zadania.
- Opis - wykaz zmiennych - w tym zadaniu tylko kilka, w większych więcej zmiennych i można się pogubić. Warto używać wtedy takich nazw jakie zostały użyte w treści zadania.
- while (1) ? A co gdy na wejściu nie pojawią się trzy, albo żadna 42? Wprawdzie autor daje gwarancje ale jednak może lepiej i bezpieczniej:
while (cin >> n) ? - Zamiast zmiennej int temp, ja użyłbym zmiennej bool.
- W programowaniu, lepiej odliczać w dół do zera, czyli tutaj zamiast
int count = 0,
a potem
count++;
lepiej
int count = 3
i
–count
i wtedy można while (coun)
PS
Ponieważ masz AC, to faktycznie łatwiej podesłać Ci kod, niż opisywać kolejne propozycje poprawek
AD 1
Co jak u siebie będziesz miał kod, a nie będziesz miał dostępu do SPOJ’a. Będziesz wiedział, że zadanie zaliczone - AC, ale co ono robi? Dodatkowo warto też mieć “u siebie” przykładowe testy + ewentualne swoje. Może więc warto w komentarzu umieszczać nawet całą treść zadania?.