1 / 39
Feb 2016

Wybacz, wkleiłem kod, poprawiłem i powiedziałem Ci, że jest zły. Moja wina. Teraz powinno być już ok.

Zawaliłem więc nie będę wymagał: pierwszy Twój błąd to brak wyświetlania spacji po liczbach. Wyświetlasz 45123 a nie 4 5 1 2 3.

Zauważyłem jeszcze jeden problem.

Input:
5 1
1 2 3 4 5

Output (mój AC):
2 3 4 5 1

Twój:
12345

Aaa bo ta tablica ma się przesuwać w lewo a ja zrobiłem takie że ma się przesuwać w prawo źle zadanie zrozumiałem open_mouth

A właśnie nawet myślałem czy nie zapytać Cię czemu tak kombinujesz wink Mój kod to trzy pętle a Twój... goto, jakieś x = (t+n)-1, y =n-1, z=x-y... nota bene z = x - y = (t + n) - 1 - (n - 1) = t + n - 1 - n + 1 = t jak na szybko patrzę.

Ale nie poddawaj się, jest nieźle wink Gratuluję użycia wskaźników - to rzadka praktyka wśród osób rozwiązujących takie zadania. Pamiętałeś nawet o delete i to jeszcze delete []!

Polecam int* liczby = new int [x]; - jedna linia kodu zamiast dwóch. Odradzam goto. Szczególnie goto aaa, choć domyślam się, że napisałeś aaa bo program jest stosunkowo krótki i da się łatwo domyślić o co chodzi wink

Po AC usuń kod. A jak będzie WA to pisz dalej. Dam więcej testów smile

16 days later

Witam. Mógłby ktoś rzucić okiem na mój kod tu byl link - i u mnie i tam się poprawnie wykonuje, wyniki są poprawne zarówno dla przykładu z zadania jak i dla innych przykładów (najpewniej coś przeoczyłem). Sędzia wyrzuca błędną odpowiedź. Gdzie walnąłem byka? Dziękuję i pozdrawiam.

Przyznaję się, sam osobiście namieszałem w tym zadaniu prosząc admina o poprawkę w treści zadania. Teraz jeszcze raz to zrobiłem:

W zadaniu było:
Najpierw dwie liczby 1 < k < n < 10000 ... i tak dalej, i bez sprawdzania przyjąłem, że tak jest i że przykład jest błędny. Sam to zadanie robiłem dawno i patrząc w swój własny kod też się pogubiłem.

PRAWIDŁOWO mogłoby być tak:

Najpierw dwie liczby n i k takie, że 1 < k < n < 10000 ........

....
Przykładowy input:
5 3 //jednak tak - teraz już sprawdziłem wysyłając i swój progtram i program pytającego na forum
1 2 3 4 5
....

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie wink

smile zmieniłem i AC. Ponieważ kod był w zasadzie działający, z odwrotnie wprowadzanymi danymi to usunąłem link do niego. Dziękuję i pozdrawiam.

Wtam, wszystkich jestem tu dość świeży i mam problem z tym zadaniem. Niby wszystko dziala poprawnie ale spoj wypluwa bledne rozwiazanie. Moj kod https://ideone.com/YxYtZT71 . w czym moglem popelnic blad?

Świeży czy nieświeży, to sugerowałbym jednak dokładnie przeczytać wcześniejsze wypowiedzi, a już szczególnie gdy dość nie nieświeży.

EDIT
Oczywiście miałem błąd ortograficzny w wyrazie świeży :wink:

3 months later

Witam mam problem z kodem przy zaliczeniu wyskakuje błąd odpowiedzi proszę o jakieś wskazówki

a skąd wziąłeś, że na wejściu są kolejne liczby ?
tak jest w przykładzie, ale w danych już niekoniecznie
a i tak masz nieprawidłową odpowiedź dla danych z testu

nie musisz sprawdzać, czy dane wejściowe są poprawne.

Bo mam tylko dwie zmienne na jednej zapisuje ile ma być liczb a na drugiej o ile chce przesunąć. Żeby samemu podawać jakie liczby mają być przesunięta musiałbym mieć 3 zmienna. Dlatego założyłem że będą one wypisywane po kolej

przecież w treści zadania wyraźnie jest napisane:

Najpierw dwie liczby n i k takie, że 1 < k < n < 10000, a następnie w kolejnym wierszu n liczb.

więc pewnie musisz je wczytać :slight_smile:

8 days later
1 month later

Na teście przykładowym widać że liczba która powinna być ostatnia jest pierwsza. Nie zapomnij że indeks tablicy liczymy od zera nie od jedynki, wiec 3 element jest w tab[2] a nie w tab[3]