21 / 39
Aug 2016

a w czym ?
w myśleniu trudno pomóc
kodu też nikt za ciebie nie napisze

mogę mieć co najwyżej uwagi:

kod raczej przekazujemy poprzez ideone, tam także możesz sobie sprawdzić jak działa, bo ten aktualnie zamieszczony to tylko jedną cyfrę wypisuje

i wcale nie potrzebujesz 2 tablic, jedna całkowicie wystarczy, i nic nie trzeba w niej przestawiać :slight_smile:
bo przecież wystarczy odpowiednio je wyprowadzić na wyjście

Nadesłałem wcześniej kod z jedną tablicą i też nie przechodzi. Gdybyś przeczytał od początku to byś wiedział. Tobie w myśleniu trudno będzie pomóc : * http://wklej.org/id/2783892/16

Jestem początkujący ale spróbuje pomóc ->
Powinieneś przetestować kod w wielu przykładach np:
15 14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 2
Wygląda na to że twój kod przesuwa nie w lewo tylko w prawo :wink:
Pozdr

sprawdź mój dorobek na spoj-u.
choć prawdą jest, że myślenie przychodzi mi z coraz większym trudem :slight_smile:

Gratuluje ci dorobku na SPOJu. Masz jeszcze jakiś ?

Oczywiście, że tak - bardzo długą listę takich co mnie nie lubią :slight_smile:

i też długa listę psów i kotów, które mnie lubią - zwierzęta w odróżnieniu od ludzi, cenią tych co mówią/okazują prawdę :slight_smile:

A prawda jest taka oiler, że:

Nie lepiej poświęcić czas temu zadaniu zamiast ciągnąć bezowocną dyskusję, która i tak prędzej czy później zostanie usunięta jako nie wnosząca nic do tematu? Mariusz oraz ja dawno temu zrobiliśmy to zadanie. W mniejszej lub większej liczbie prób - bez znaczenia. Ty nie zrobiłeś tego zadania a to oznacza, że coś robisz źle. Nie uważasz, że zamiast tracić czas na komentowanie różnych wypowiedzi lepiej pokazać, że umiesz dostać AC inaczej niż gdy ktoś napisze rozwiązanie za Ciebie?

To już dwie podpowiedzi. Więc czego jeszcze Ci potrzeba?

Możesz w ogóle nie używać tablicy albo użyć ich 50. To w gruncie rzeczy nie ma żadnego znaczenia. SPOJ to automat i nie będzie oceniał jakości Twojego kodu tylko jakość Twojego rozwiązania. A to robi się bardzo prosto - albo rozwiązanie jest prawidłowe albo nie.

Tak właściwie to już trzecia podpowiedź.

Już zrobiłem Mariusz jesteś zajebiście produktywny w pomocy dzięki za celne porady : *

Czemu wszyscy uważają że przyszedłem po gotowca ? Nie napisałem chłopaki dawajcie kod prosiłem żeby ktoś przeanalizował mój i powiedział co robię źle ; P. Nikomu się nie chciało tylko Mariuszek mi napisał, że mi się myśleć nie chce. PoZDeRki

Skąd taki dalekoidący, błędny wniosek?

Tak, to prawda, może wszyscy już zasypiali, więc zadając pytania, warto uzbroić się w trochę cierpliwości, a nie oczekiwać natychmiastowej odpowiedzi w tej samej sekundzie [godzinie] - pomoc tutaj to nie obowiązek a dobra wola więc doceń każdą odpowiedż i postaraj się z każdej wyciągnąć jak najwięcej dla siebie, bo taką postawą możesz zrazić pomagających do jakiejkolwiek aktywności i pomocy komukolwiek.

1 year later

Cześć, pomoże mi ktoś znaleźć błąd np. podając test, który poda mi zły wynik? IMO testy wychodzą poprawne, może jakiś błąd w rozumowaniu?
Ideone4

Zmęczenie robi swoje. Zupełnie nie zauważyłem, że kolne elementy tablicy nie odpowiadają kolejnym liczbom i myślałem, że ktoś rzucając podpowiedź się pomylił. Więcej pokory na następny raz i skupienia. Dzięki :slight_smile:

Spoko, nikt(?) nie jest nieomylny, a ja w tym wątku popełniłem okropny błąd ortograficzny w wyrazie świeży, a mój osobisty anioł stróż nie poprawił tego błędu :frowning: :wink:

1 month later

2 1
1 2

1 month later

Dobry, napisałem taki kod ktoś może mi uświadomić czego nie uwzględniłem, w tym zadaniu, oczywiście przykład dobrze zmienia kolejność ale pewnie są jakieś testy których nie uwzględniłem…
http://wklej.org/id/3339830/16