To mój kod: http://ideone.com/A7pg0c21. Na ideone działa ale sędzia nie akceptuje. Proszę o komentarz co powinienem poprawić. Z góry dziękuje.
Witam.
napisałem 2 programy na liczby pierwsze i nie przeszły akceptacji. Nie wiem w czym jest problem. prosiłbym o wskazówki.
1 program zawiera błąd. Nie wiem jaki.
kod zatwierdzony - zgodnie z zasadami musiałem usunąć kod
2 program za długo liczy.
test = int(input('Input:\n'))
tab = []
count = 0
while test > count:
liczba = int(input())
tab.append(liczba)
count += 1
print('\nOutput:')
for n in tab:
p = 2
if n == 1 or n == 0:
print('NIE')
while p <= n:
if p == n:
print('TAK')
break
elif n % p == 0:
print('NIE')
break
p += 1
Czemu i po co!?
Zmień z powrotem na tak jak było - >> zmień randint na input(), oraz popraw tylko to, o czym napisał Ci @sig
nie bardzo rozumiem, co to znaczy: w kompilatorze wszystko działa - czy to, że program się kompiluje ?
doskonale za to rozumiem: ale nie zalicza mi zadania - i słusznie, bo program daje rozwiązanie innego problemu, niż podano w zadaniu - przeczytaj uważnie jeszcze raz (dwa, trzy, ... aż do zrozumienia) treść zadania
Masz o jeden nawias za dużo. Po co Ci ten warunek:
Zobacz sobie test:
2
100
50
Ta pętla jest dla mnie dzika. Spróbuj ją jeszcze raz zdefiniować. Zrób sobie nieskończoną pętle for, zadeklaruj jednostkę pomocniczą (zorientujesz się o jakiej wartości), inkrementuj ją i nie zapomnij o przerwaniu funkcji jak zostanie spełniony warunek. Wydaje mi się, że to najłatwiejszy sposób. Ale jestem początkujący więc mogę się mylić Powodzenia